0

Facebook özel mesajlarınızı satıyor

Amerika'da açılan davada Facebook'un özel mesajları sattığı öne sürüldü. Facebook, gizlilik ihlali konusunda, bir kez daha büyük bir sıkıntı yaşayacak gibi görünüyor. Geçmişinin her döneminde bu tür tartışmalara maruz kalan Facebook, daha önce insanların fotoğraflarını reklamlarında paylaştığı iddialarıyla çeşitli suçlamalara maruz kalmış ve bazı bölgelerde yine mahkemelik olmuştu. Avrupa'da hükümetlerin girişimiyle, kişisel bilgilerin korunması konusunda bazkı gören Facebook, kendine çeki düzen vermiş gibi görünse de, saman altından su yürütüyormuş gibi görünüyor.

Facebook özel mesajlarınızı depolıyor

Facebook'a dava açanlar, Michael Hurley ve Matthew Campbell. Davayı bütün Amerika vatandaşları adına açtılar ve Facebook'a yaptıklarını ödetecek gibi görünüyorlar. Davanın konusu ise şu şekilde. İddialara göre Facebook, reklam şirketlerinin ve isteyen kişilerin belirlediği kelimelere göre özel mesajları tarayarak bir rapor hazırlıyor ve bu, rapor haline getirilmiş özel mesajları isteyenlere para karşılığı satıyor. Pazarlama şirketleri için çok önemli olan bu mesajlar elbette çok para ediyor.

Facebook ceza alabilir

High-Tech Bridge isimli araştırma şirketinin ortaya koyduğu bir rapor ise dava konusunu doğrular nitelikte. Rapora göre Facebook, taradığı bu özel mesajları gizli bir urlde barındırıyor ve buradan satışını gerçekleştiriyor. Facebook bu iddiaları reddetsede sıkıntılı günler Facebook'u bekliyor. Facebook'un suçlu bulunması durumunda; gizlilik ihlali başına her gün için 100 dolar gibi bir ceza ödemesi söz konusu.

facebook özel mesajlarınızı satıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top