0
Blogumuzda Facebook'un genç üyelerini gün geçtikçe kaybettiğini bir kaç defa farklı araştırma kaynaklarına daynarak yazdık. Konuyla ilgili bir araştırma daha yayınlandı. iStrategy Labs'ın sadece Amerika'yı kapsayan araştırmasına göre Facebook, genç üyelerini kaybediyor. Facebook'u kullanmayı bırakan en önemli genç kesim ise üniversite öğrencileri.

11 milyon genç uçtu gitti

Raporda verilen rakamlar inanılmaz. Rapora göre 3 yılda sadece Amerika'da 11 milyon genç, Facebook kullanmayı bıraktı. Raporun detaylarında bu genç nüfusun farklı sosyal ağ ve modellere kaydığı görülüyor. Facebook'u bırakanların daha çok WhatsApp ve Snapchat gibi sosyal ağ ve uygulamaları kullandığı görülüyor.

Facebook aktif kullanıcı sayısı

iStrategy Labs'ın Facebook araştırmasının en önemli verilerinden bir diğeri son 3 yılda kaybedilen 11 milyon kullanıcının yerine sadece 4 milyon kişi Facebook'a katıldı. Facebook'tan ayrılan çok, yeni kayıtlar azken, Facebook'un üye sayısı her geçen gün nasıl büyüyor dersiniz? Burda küçük bir aldatmaca yapıldığını söylemekte fayda var. Şirketler genelde rakamlarını açıklarken toplam üye sayısını söylemeyi tercih ediyorlar. Zira önemli olan aktif kullanıcılardır.

Gençler Facebook'u neden terkediyor?

Araştırmanın detaylarında Facebook'u terk eden gençlerin en önemli sebeplerine de değiniliyor. Gençler Facebook'u terk ediyor ama Facebook'un orta yaş nüfusu artıyor. Bu kişilerde birilerinin ebeveynleri veya büyükleri olduğundan, gençler kendilerini rahat hissedemiyor. Bu nedenle ailesi Facebook'a ilgi gösterdikçe çocuklar ordan uzaklaşıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top