0
Kotaku isimli internet sitesinin bir yazarından Twitter üzerinden duyurulan konu, ESO’nun toplam bütçesiyle alakalı. Oyun severler ESO deyince belki ne dendiğini anlayabilir; ama biz yine daha açıklayıcı olalım. Elder Scroll serisinin en büyük parçası olmaya aday online bir oyun olan Elder Scrolls Online bir devasa çok oyunculu online rol yapma oyunu. Bu oyun için ayrılan bütçe ise 200 milyon dolar olarak internete sızdı.
Bütçe bilgileri kesin değil; ama bazıları kaynağa güveniyor. Ülkemiz oyun dünyasından habere yapılan yorumda Star Wars The Old Republic örneği verilmiş. Bildiğiniz gibi o zamanlar Swtor, dünyanın en çok para harcanan oyunu ünvanını taşıyordu. 2011 ve 2012’nin pahalıya mal olan bu oyunu 2013 yılında zirveyi GTA V’e kaptırdı. 200 milyonluk bütçe ile ESO ve Swtor birbirlerine benzetiliyor. Bizde diyoruz ki umarız kaderleri birbirlerine benzemez.

ESO’nın sık sık konuşulmaya başladığı zamanlarda ilk gelen haberlerden birinin ücretli bir oyun olacağı, bununla birlikte aylık ödeme sistemine sahip olacağı duyurulmuş ve oyun severleri yıkmıştı. Bazıları ücretli oyunların daha kaliteli olduğunu düşünse de, oyun dünyasında bundan sonra farklı modeller sunulması gerektiğini düşünenlerdeniz. Şimdi oyunun neden ilk etapta abonelik sistemiyle bize sunulduğunu kanıtlıyor. 200 milyonluk bütçe ayrılan bir oyunun başarısız olma şansı yok gibi düşünülüyor. Ama ne yazık ki aynı durum swtor için farklı işledi.

Elder Scrolls Online ve Star Wars: The Old Republic’in birbirlerine benzetildiği bir yön daha var. ikisinin oyun motoru aynı. Bizce asıl sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Swtor’un ilk çıktığında çok fazla sorunyaşamış, bazı gezegenler tam olarak oyunla uyumlu yapılamamış, high end donanımlar bile çok problem yaşamıştı. O zamanlar yapılan yorumlarda oyun motorundan kaynaklı sıkıntılar olduğu ortaya atılmıştı. Elder Scrolls Online’ın aynı oyun motoruyla ve aynı bütçede yapılması bizi endişelendirmiyor değil. İki oyunda yaşamına oyunu satın al ve aylık ödeme yöntemiyle başlıyor. Bakalım ESO, nasıl bir oyun olacak…


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top