0
Facebook bilim ekibinin üzerinde çalıştığı proje ortaya çıktı. Facebook, dünyanın göz haritasını yayınladı. Haritada insanların en çok hangi bölgelere göz ettiği ortaya çıktı. Facebook bu bilgileri, daha çok, kişilerin profillerini güncellemelerinden elde ediyor. İnsanlar bir yere göç ettikleri zaman profillerinide güncelliyorlar. Bu sayede Facebook , insanların nereye göç ettiklerini beliliyor. Veriler uzun zamandır biriktiriliyor.

İstanbula göç ediyoruz

Ülkemiz de veriler arasında yer alıyor. Ülkemiz için en çok göç alan şehir İstanbul olarak karşımıza çıkıyor. Yurtdışından ülkemize gelen göç ise en çok Bulgaristan, Bosna Hersek ve Makedonya yer alıyor. İstanbula yaşanan göçlerin sürekli arrtığı gözlemlenen veriler arasında.

Dünya göç hareketleri

Dünya genelinden bilgiler verecek olursak, Bangkok, Bangladeş ve Mumbai gibi bölgelerin fazla göç aldığını görüyoruz. Bununla birlikte Afrika'da göçler Nijerya üzerinde yoğunlaşıyor. Küba'dan Miami'ye yaşanan göçler dikkat çekerken, Meksika'dan Chicago, Houston, Dallas ve Los Angeles gibi yerlere hatrı sayılır bir göç yaşanıyor. Verilerin doğruluğunun kanıtlanamaz olduğunu vurgulamak gerekiyor.

facebook göç haritası

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top