0
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan yeni internet düzenlemeleri ile ilgili açıklama geldi. Vimeo'nun engellenmesine sebep olan içeriği hepimiz biliyoruz. Bu olaylar biraz üst düzey yöneticilere dokunanca elbette konuyla ilgili hemen bir düzenleme geldi. Yapılan değişikliklerin en temel amacı özel hayatın gizliliğini hemen korumak.

Kanun değişikliği

“İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da yapılan değişikliğe değinen BTK Başkanı Tayfun Acarer'in en çok vurguladığı nokta özel hayatın gizliliğinin jet hızıyla korunacağı. Kişilerin direk olarak içeriğin kaldırılması yönünde talepte bulunabileceklerine değinildi. Talep çok hızlı bir şekilde değerlendirilip, 24 saat içinde uygulanacak.

Sadece ilgili içerik engellenecek

İnternet yayınlarıyla ilgili kanunun düzenlenmesinden sonra dikkat çekici en önemli husus, sadece ilgili içeriğin engellenecek olması. Yani Youtube'a yüklenen ve birisinin kişilik haklarını ve özel hayatını ihlal eden bir video nedeniyle tüm Youtube kanalına engelleme getirilmeyecek. Sadece videonun URL'i engellenecek. Bu engelleme işlemi en fazla 28 saat içerisinde uygulamaya konulacak.

Mahkeme kararıyla engel kalıcı olacak

28 saat içinde engellenecek içeriğin kalıcı olarak kaldırılmasını istiyorsanız, 48 saat içinde Sulh Ceza Mahkemelerinden durumla ilgili bir karar çıkartmanız gerekiyor. Bu karar ile engellenen içeriğin sürekli engellenmesini sağlayabilirsiniz.

yeni internet kanunu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top