1
Apple'ın finansal verileri açıklandı. Dünya genelinde artış gösteren Apple'ın kendi milli pazarında düşüş sergilemesi gözlerden kaçmadı ve elbette ki kafa karışklığına neden oldu. Apple'ın CEO'su ise yanıtını çoktan hazırlamış. Operatörler, satışlarda büyük rol oynadılar ve düşüşün sebebi onlar.

Apple iPhone 5C satışları ile ilgili

Tim Cook ayrıca büyük hayal kırıklığı yaratan iPhone 5C ile ilgili yorumda yaptı. Ucuz diye piyasaya sürülen ama çokta ucuz olmayan iPhone 5C'nin satışlarının düşük olmasının sorumlusunuda iPhone 5S'in üzerine atan Tim Cook, iPhone 5S'in parmak izi sensörünün 5C satışlarını inanılmaz derecede etkilediğini vurguladı.

Apple Operatör ilişkileri

Tim Cook operatörleri suçladı; ama Apple, şirket olarak operatörlerle iyi geçinmesinide biliyor. Zira çok yakın zaman önce Tayvan'da önemli bir miktar ceza yemesinin sebebi operatörlerle ilişkisi olmuştu. “Apple'a Büyük Ceza” haberimizde verdiğimiz bilgiler, Apple'ın 666 bin dolar ceza yediğini, bunun sebebi olarak ise, Tayvanlı operatörleri kartel oluşturmaya teşvik etmelesi olarak gösterildiğini açıklamıştık. Bunu Amerika'da yapamayan Apple, operatörlerin satışlarını beğenmiyor.

Apple satışları

Şimdi birazda Apple'ın ne kadar satış yaptığını genel olarak verelim. 51 milyon iPhone satışını gerçekleştiren Apple 26 milyonda iPad satmış. Verilen bilgiye göre Apple'ın Amerika satışlarında yorumlara konu olacak kadar bir düşüş var.

tim cook apple satışı yorumu

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Son zamanların en komiklerinden biri olarak gördüğüm bu haberi sizlerle paylaşıyorum. Haberde Tim Cook, Tayvan'da operatörleri kartele teşvik etmek ve iPhone fiyatlarına müdahale etmek kabahatinden yediği 666 bin dolar cezaya bakmadan, Amerikan operatörlerini suçlama yüzsüzlüğünü gösteriyor. Amerika'da satışların düşmesinin en önemli sebebi operatörlermiş.

    YanıtlaSil

 
tic
Top