0
Birkaç ay içinde Microsoft, XP işletim sistemine verdiği detseği kesecek. Bir çoğumuz bunun anlamını Microsoft, bunu farkettiği anda açığı kapatarak bilgisayarınıza XP'den kaynaklı bir açıkla ulaşamamasını sağlıyor. Destek vermediği zaman bu güncellemeyi, hatta kontrolü bile yapmayacak. Yani XP kullanıcıları yalnız başına kalacak.
bilmiyor. XP'ye verilen desteğin kesilmesi demek 12 yıllık işletim sistemi için bir daha güncelleme çıkmayacak ve çıkan sorunlar halledilmeyecek demek. Basit bir örnekle açıklayalım; kötü niyetli bir kişi bilgilerinizi çalmak için XP işletim sistemli bilgisayarınıza saldırmak için bir yazılım geliştirdi. Bu yazılım düzgün biçimde çalışıyor. Kişi uzaktan sizin bilgisayarınıza sızabiliyor. Normal şartlarda

XP çok seviliyor

Nisan ayında XP'nin desteği bitecek; ama sevenleri bitmeyecek. Özellikle profesyonel IT çalışanları ve bazı şirketlerin hala XP kullandığını ve Nisan'dan sonrada kullanacağını biliyoruz. Verilen bilgiye göre IT çalışanlarının sadece %36'sı işletim sistemini yükseltecek. IT çalışanlarının neredeyse yarısı hala XP kullanmaya devam edecek.

Neden XP?

XP'ye özellikle Çin gibi kalabalık bir ülkeden talep olduğunu geçtiğimiz günlerde yaptığımız bir haberde duyurmuştuk. Peki XP'de neden bu kadar çok seviliyor? Başka bir işletim sistemine geçmek özellikle kalabalık şirketler için oldukça masraflı. IT çalışanlarına ise verebileceği tek şey hızlı yapısı. Ayrıca XP gibi bir işletim sisteminden vazgeçilmemesinin nedeni ise Vista gibi bir hata da olabilir. Bildiğiniz gibi Microsoft'un işletim sistemi konusunda yaptığı en büyük hata Vista gibi bir işletim sistemini piyasaya sürmek oldu. Windows 7 ile durumu toplasada Windows 8 ile tekrar işleri batıran Microsoft, bundan sonra işletim sistemlerinde nasıl bir politika izleyecek?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top