0
Twitter, reklam blogu üzerinden, yeni reklam sistemini tanıttı. Genişletilmiş eşleme şeklinde tanıtılan yeni reklam sistemi, Twitter'ı reklam konusunda canlandıracak gibi görünüyor. Özellik Twitter'ın halka arzı nedeniyle ortaya çıkan rakamlardan anlaşıldığında göre, Twitter; daha kar etmeyi başaramadı. Micro blog oluşu ve insanların çok az zaman geçirmesinden kaynaklı ve çeşitli teknik problemlerin meydana gelmesinden Twitter'ın reklam işleti pek iyi gitmiyor.

Hedef kitle genişliyor

Twitter şeytanın bacağını kırmak için yeni reklam modelleri deniyor. Tanıtılan yeni reklam modeliyle Twitter, reklam verenlerin işini kolaylaştırmayı ve hedef kitlesini arttırmayı planlıyor. Genişletilmiş eşleme reklam modeli sayesinde reklam verenler, hedef kitlesini çok kolay belirleyebilecek. İlgili kelimelerin eşleşmesi sonucu ortaya çıkan bu sistem, ilgili kelimelerin ilgili reklamları çekmesi yöntemiyle çalışıyor.

twitter genişletilmiş eşleme reklam modeli

Nasıl çalışacak?

Yeni reklam modelinden biraz bahsedelim. Twitter'ın reklam blogunda verdiği örnekle açıklayacak olursak, içinde “Kahveyi Seviyorum” kelimelerinin geçtiği Tweetlerle ilişkilendirilecek reklam Tweetleri ve diğer içerikler ayrıca, yazım hataları dahil bir çok alakalı kelimelerde de ortaya çıkacak. Bir kaç örnek; “Kahveyi Seviyorum” içeren Tweetlerle ilişkilendirilecek reklam ayrıca; “Khvyi Svyrm”, “Latteyi Seviyorum”, “Love Coffe”, “Kahveden Hoşlanıyorum” gibi birbirine yakın cümlelerde ilişkilendirilecek. Bu sayede hedef kitle genişleyecek ve gerçekten reklam içeriğine ilgi duyan insanlar atlanmadan reklam gerçekleştirilecek.

İlgili – Twitter Reklam Blog

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top