0
Turkcell harika bir projeye imza atarak, üçlü sim kartları hayatımıza sokuyor. Bu proje sayesinde isterseniz kendiniz, kartınızı nano seviyesine kadar kırabileceksiniz. İstersenizaynı kartı tekrardan normal sim kart seviyesine kadar birleştirebileceksiniz. Telefon değiştirdiğinizde sim yuvasının boyutu değişiyorsa, uğraşmak zorunda değilsiniz. Hatta bir bayii falan bulamk ve kart değiştirmek zorunda da değilsiniz. Kendiniz kartınızı standart boyuttan mikro sime, mikro simden de nano sime kadar küçültebiliyorsunuz.

Sim kart küçültme durumunu hepimiz anladık. Evimizde kartı kendimiz kıracağız; ama birleştirme nasıl oluyor. İşin ilginç yanı da bu zaten. Şimdi kullandığınız telefonda nano simkart yuvası mevcut. Bu nedenle sizde kartınızı kırdırdınız. Yeni bir telefon aldınız, onda da standart kart yuvası var. yapmanız gereken şey normal şartlarda bayiiye gidip kartınızı değiştirmek olurdu; ama Turkcell bu durumu ortadan kaldırıyor. Üçlü simkart sayesinde, kendiniz kırdığınız kartı standart boyutlara getirebilirsiniz.

nanosim

İşin mantığına bakacak olursa, microsd kartlar için kullandığımız adaptör mantığında çalışıyor. Kart size geldiğinde 3 farklı şekilde kesilmiş oluyor. Kesilmiş olan bu kart, birbirinin içine geçerek çalışabiliyor. Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Acar konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. "Kimi zaman standart SIM kartlara kimi zaman da mikro ya da nano SIM kartlara ihtiyaç duyuyoruz. Hatta telefonumuzu değiştirdiğimizde, daha önce küçülttüğümüz kartımızı eski haline döndürmek sorun olabiliyor. Üçlü SIM tasarımı, tıpkı bir 'matruşka' gibi istendiğinde iç içe geçirilebilen ve birbirinden ayrılabilen üç ayrı kartı tek bir SIM kartta bir araya getiriyor. Üstelik Üçlü SIM'in adaptör olarak kullanılabilmesi, harici adaptörlerden ve SIM kartı kesmekten kaynaklanan olası cihaz sorunlarını da ortadan kaldırıyor."

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top