0

Dünyanın en büyük ordularından biri olan TSK değişime gidiyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde önemli teknolojik gelişmelerin yanında, ileri düzey fikirlerde hayat buluyor. Önümüzdeki YAŞ'ta karara bağlanacağı söylenen Astronot yetiştirme fikri bize gerçekten mutlu etti. TSK sadece Astronot yetiştirmeyecek ayrıca uydu fırlatma sistemlerinde de önemli adımlar atacak. Bildiğiniz gibi bu güne kadar uydularımızı hep başka ülkelerde fırlattık. Bundan sonra kendimiz uydu hırlatabilecek teknolojiye sahip olabilir.

Özellikle Ege Ordusunda çok önemli değişikliklere gidilecek. Bununla birlikte asker sayısındaki azalma, teknolojik gelişmeleri gerekli kılacak. Silahlar modernize edilecek. Orduya yeni ucak ve helikopterler katılacak. Ordunun şuan karmaşa içinde olan güney tarafına kaydırılmasıda YAŞ'ta karara bağlanacak.

Haberlerin hepsi her sene YAŞ'tan önce ya da YAŞ ile birlikte duymaya alıştığımız bilindik cümleler olsalarda, Astronot kararı gerçekten ilgimizi çekti. Uydular ve uzayın önemi her geçen gün artıyor. Ülkeler ve ordular birbirlerine teknolojik üstünlük kurmaya çalışıyor. Bu nedenle erkenden ülkemizin gurur TSK'nında teknolojik açıdan gelişmesi ve kendini ileriye götürmesi gerekiyor

İlgili – Milli Savunma Bakanlığı

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top