0
Yakın zaman içinde başlığımızda bahsettiğimiz, internet bağlantısı olmadan, yani offline olarak Twitter'a girmek mümkün olacak. Haberin detaylarını kurcaladığımızda bunun giriş seviyesi akıllı telefonlar için geçerli olduğunu öğreniyor; ama buna anlam veremiyoruz. Neden giriş seviyesi akıllı telefonlar için böyle bir uygulama düşünülüyorda orta ve ileri düzey telefonlar için böyle bir proje yok anlam veremiyoruz.

Metin tabanlı telefonlar

U2opia şirketinin geliştirdiği bu proje kapsamında Twitter'a internetsiz erişmek mümkün olacak. Nasıl diyenler için açıklamaktan zevk duyarız. Tıpkı telefonunuzun kontörünü sorgular gibi bir numarayı çevirerek Twitter'da son başlıkları görebileceksiniz. Anasayfa akışlarını takip edebilecek, durum güncellemesi yapabileceksiniz. Hatta bu yöntem sayesinde Twitter'dan fotoğraf ve video paylaşmak bile mümkün olacak.

ücretsiz twitter

Akıllı telefonlar değil

Proje bazı haber kaynaklarında yer aldığı detaylara sahip değil. Proje fakir ülkelerde kullanılacak ve aslında akıllı olmayan düz ekran telefonlarda kullanılacak. Giriş seviye akıllı telefonların bile Twitter uygulamasını kullanabildiğini, kullanmayan Android sürümleri olsa bile internet tarayıcısından eriştiğini düşünecek olursak, bu projenin telefonun akıllı olup olmamasıyla ilgilisi yok.

Fakir ülkelere ücretsiz Twitter

Proje daha çok ücretsiz Twitter'dan yararlanma imkanı sunmayı amaçlıyor. Hali hazırda aynı şekilde Hangouts ve Facebook içinde bir kaç proje bulunuyor. Bu sisteme Twitter'da dahil olmak istiyor. Kullanıcı sayısını arttırmak isteyen Twitter, projeye destek veriyor. Dediğimiz gibi Peojenin akıllı telefonla ilgisi yok. İnternet bağlantısı olmayan, internete bağlanamayan kişiler ve telefonlar için bu proje geliştiriliyor. Yani üst düzey bir telefonunuz varsa bile bu sistemi geçerli olduğu ülkelerde kullanabileceksiniz.

Birkaç ay içinde ülkemizde kullanılabilecek

2014 yılıyla birlikte ülkemizde de kullanıma sunulacak sistem telefonunuzdaki lira miktarını sorgulamak için kullandığınız sistemle aynı olacak. İlgili numara tıklanarak Twitter'ın belli kısımlarına giriş yapılabilecek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top