0
Gmail'de yapılan güncelleme ile Google ilgi çekmeyi planlıyor. Bundan sonra gönderdiğiniz e-postanın eklerinin açılıp açılmadığını bileceksiniz. Bu durum aynı zamanda ekleri açacak kişi için bir dizi güvenlik önlemi getiriyor. Eğer size gelen bir mailde ek varsa, bu ekleri indirmeden önce ne olduğunu görebileceksiniz. Örneğin bir fotoğraf gönderildi. Ne olduğunu görmek için indirmenize gerek yok. Üstüne geldiğinizde bir ön izleme sayesinde fotoğrafın ne olduğunu görebilecek ve indirip indirmemeye karar verebileceksiniz.

Google bu güncellemelerin kullanıcılar için güvenli olacağını düşünüyor. Bazı araştırma ve online pazarlama şirketleri bu gelişmeler karşısında fikir birliği sağlayamadı. Bir kısmı gelişmeleri olumsuz bulsada bir kısmı gerçek verileri elde edecekleri için çok olumlu buluyor.


Yeni gelecek güncelleme ile bundan sonra e-postalarını direk olarak sizin sunucunuzdan gönderilmeyecek. Bu durum güvenliğin temelini oluşturuyor. Google, spamdan arındırılmış bir hizmet sunmak için gönderilen postaları ilk önce kendi sunucusuna yönlendirecek. Burda süzgeçten geçen mailler daha sonra adreslerine teslim edilecek. Bazı pazarlama şirketleri bu özellik yüzünden zarar göreceklerini düşünürken, bir çok kişi güvenlik açısından bu adımı olumlu buluyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top