0
Bütün bilgiler yine internete sızdı. Galaxy S5 Antutu'nun benchmark uygulamasıyla test edilince bütün donanım bilgileri veritabanına işlendi. Elbette bilgiler hiç gecikmeden internetle paylaşıldı.Verilen bilgiye göre telefonun model kodu SM-G900f olarak görülüyor. Antutu yetkilileri bunun kesinlikle Galaxy S5 olduğuna inanıyor. Hemen donanım bilgilerini paylaşalım.

galaxy s5 benchmark testi

Galaxy S5 donanımları

  • İşlemci: Snapdragon 800, 4 çekirdek, MSM8974AC sürümü, 2.5GHz
  • Grafik İşlemci: Adreno 330, 550MHz
  • Ram: 3Gb
  • Dahili Bellek: 32Gb, MicroSD kart desteği
  • Ekran: 1290X1080 full HD
Bu bilgiler testle birlikte ortaya çıkan özellikler. Bildiğiniz gibi daha önce resmi şekilde açıklanmış bir kamerada mevcut. Galaxy S5'te 16MP kamera ISOCell olarak karşımızda olacak. Bu kamera ışığı daha iyi kontrol etmesiyle ön plana çıkıyor ve bize daha iyi görüntü sunuyor.

galaxy s5 benchmark testi

Galaxy S5 beklentileri

Tüm bu bilinlerin yanında birde dedikodular var elbette. Telefon muhtemelen 5” ya da 5.2” olarak piyasaya sürülecek. Söylentiler telefonun 2K çözünürlükle geleceği yönündeydi; fakat testte ortaya çıkan bilgilere baktığımızda sadece full HD olduğu görülüyor. Bu durumun cihazın daha 2K çözünürlükle SuperAMOLED ekranlarla sorun yaşadığı şeklinde bir açıklaması var. İlginç bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Zira telefon satıldıktan sonra ekran çözünürlüğü ya da ekran güncellenebilen Bir şey olmadığı için bunların saçmalıktan ibaret olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bu bilgiler Galaxy S5'e aitse 2K çözünürlükte falan çıkmayacaktır. Ya da en iyi ihtimal başka bir versiyonla daha piyasaya sürülebilir.

Bilgiler nasıl sızıyor?

Şimdi işin komik yanına gelelim. Samsung bu şekilde reklam ayapmayı inanılmaz seviyor. Belki işe yarıyor. Resmi olarak açıklamadığı bilgileri bu şekilde piyasaya servis ediyor. Haberlerde “sızdı” olarak geçen özellikler insanların ilgisini daha çok çekiyor. Bu küçük oyunlar ise bizi deli ediyor. Kim, başka bir yerde depolanacağını bildiği halde, o uygulamayı daha tanıtılmamış telefonda kullanır. Bu Samsung'un ilginç yanı. Birde Antutu'nun durumu söz konusu. Veritabınındaki başkalarına ait bilgileri neden açıklıyorlar ve bu kanunen sıkıntılı bir durum değil mi?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top