0
Yabancı dizi izlemek için sıkça kullanılan ve son zamanlarda sosyal bir yabancı dizi ağına dönüşen dizimag sitesinin neden kapatıldığı ortaya çıktı. Bende bir yabancı dizi takipçisi olarak biraz eleştiri yapacağım. Ondan önce birkaç bilgi verelim. Yayılan haberlere göre Warner Bros. Sütüdyolarının avukatı telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle dizimag sitesine dava açmış. Yakın zaman içinde kapatılan site yayında kalmak için bir kaç klasik yol denesede şu sıralar tamamen kapalı durumda.

Dizimag kapatıldı; ama bir çaba ve farklı yöntemle geri açılabilirdi. Altını çizerek belirtmek isteriz ki dizimag gerçekten zor duruma sokulmuş. Kurucunun (Ogün Genco Akyürek) arandığı söyleniyor. Fakat ben dizimagin iyi günlerinde dahi kullanıcı dostu bir site olduğunu düşünmüyorum. Sevenleri bana kızabilir; ama kaç kişi dizimag'e attığı bir tavsiye mesajına ya da karşılaştığı bir sorunla ilgili mesajına cevap alabilmiş. Bence hiç kimse. Hiçbir kullanıcıyla ilgilenmediler ve hiçbir sorunu çözmediler. Ziyaretçileri ile ilgili tek ilişkileri reklam ilişkisiydi. Bunun etkilerinide şimdi görüyoruz. Kaç kişi dizimagın kapatılmasına tepki gösterdi. Üzülenden çok sevinen vardır. Haberleri okuyorum haberlerde mutluluk seziyorum. Kurucuların geri gelmek için uğraştıklarıda yok. Çünkü ziyaretçiyle bağ kuramadılar. Ziyaretçi kaliteli dizilerini buluyordu, dizimag parasını kazanıyordu. İlişki bu kadardı. Bu ilişkide normal olarak burda bitti.

dizimag neden kapandı

Ben dizimag'e ziyaretçi ilişkilerinde berabt oldukları için çok sinirliyim. Hemen bir kaç basit örnekle devam edeyim. Kaç kişi dizimag'in Twitter hesabından birine cevap verdiğini gördünüz? Kapanmayla ilgili herhangi bir açıklamanın dahi yapılmadığı Twitter hesabı şuan korumaya alındı ve Tweetler gizlendi. Neden kimseye ne olacağıyla iligli tek Bir şey söylenmiyor? Binlerce farklı kullanıcı neden önemsenmiyor? Onlardan para kazanmadınız mı?

Şimdi bir kaç tavsiye verip yabancı dizi severlere yardımcı olalım. Dizimag gibi birkaç alternatif ülkemizde mevcut. Türemeye devam ediyorlar; fakat hepsinin sonu maalesef aynı. Hepsi kapanacak. Ayrıca çok fazla reklam var. Ben size torrent sitelerini takip etmenizi öneriyorum. Özellikle eztv.it sitesinin sadece dizi üzerine kurulduğunu bilmenizde fayda var. Kayıt olup kendi profilinize takip ettiğiniz dizileri ekleyebilir, yeni bölüm eklendiği zaman anında indirebilirsiniz. Birden fazla kalite seçeneğiyle istediğiniz kalitede izleme imkanınız mevcut. Eklememiz gereken en önemli özellik ise yabancı bir site olduğu için dizilerin anında yayınlanıyor olması. Tek yükünüz diziyi bilgisayarınıza indiriyor ve oradan açıyor olmanız. Elbette biliyorsunuz ki izlediğiniz her video zaten bilgisayara iniyor. O açıdan tek zahmetiniz inmesini beklemek ve onun için bir klasör oluşturmak. Kapladığı alan ve harcadığınız kota herşey aynı kalacaktır. Altyazı nereden bulacağım diyenler için aramanıza gerek yok. BS Player kullanarak altyazıların otomatik bulunmasını ve videoya otomatik eklenmesini sağlayabilirsiniz. Ülkemizdeki yabancı dizi sitelerinin hiçbir geleceği yok. Torrent en sağlam kaynak olarak her zaman var olcak.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top