0
Electronik Arts’ın 29 Ekim’de piyasaya sürdüğü oyunu Battlefield 4 Çin’de yasaklandı. Oyunun Çin’de yasaklanmasının nedeninin detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Battle Fiels 4 Çin'de Yasaklandı

Oyunu az çok oynadıysanız ya da oyunun fragmanına bile baktıysanız konusunu anlamışsınızdır. Oyundaki Çinli askerler gözünüze çarpacak. Oyunun konusundan dolayı Çin hükümeti ülkede oyunun indirilmesini ve oynanmasını yasakladı. Hatta o kadar sıkı önlem aldı ki oyunun demosunun bile indirilip oynanmasını yasakladı. Çin ile alakalı senaryo Çin hükümetinin hoşuna gitmemiş olacak ki bu tür bir yasaklamaya gerek gördü. Electronik Arts başka davalarla uğraşırken bu haberi aldı ve sanırım bu tür bir senaryoyla çıkış yaptığı için pişman oldu.

Toplum mühendisliği konusunda bir kaç bilgi sahibiyseniz, Çin'de yaşanan bu olaya destek verebilirsiniz. Bu konuyla çok alakalı bir durum olduğu kesin. Ülkelerin birbirlerini etkilemek için bu tür yöntemlere başvurduklarını biliyoruz. Bu kimi zaman bir film ile, kimi zaman bir kitap ile kimi zaman ise bir oyun ile ortaya çıkabiliyor. Toplumun genelini yavaş yavaş etkilemek için önemli projelerde bulunan şirketler, devletlerden de destek alıyor. EA'nın böyle bir amacı var mıydı bilmiyoruz; ama Çin'de alınan karara bakacak olursak, oyunun böyle algılandığını görebiliyoruz.

Electronik Arts’ın başı bu oyun nedeniyle fena bir şekilde ağrıyacak gibi görünüyor. Bunu zaman içerisinde göreceğiz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top