0
Amerika'da faliyet gösteren büyük şirketlerden biri Target'ın serverlarından 40 milyon kredi kartı bilgisi çalındı. Çalınan bilgilere baktığımızda, kredi kartı sahibinin ismi soyismi, kredi kartı numarası ve son kullanma tarihi yer alıyor. Bu bilgilerin çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Açıklama şirketin kendinden yapıldı ve müşterilerin, bankalarından sıra dışı bir durum olup olmadığını öğrenmeleri istendi.

Kredi kartı hırsızlığının Target gibi büyük bir şirkette yapılması bizi çok endişelendiriyor. Zira ülkemizde bazı şirketlerin bu kadar korunduğunu bile düşünmüyoruz. Bir çok şirketinde internet sitelerinden aldıkları kişisel bilgilerive kredi kartı bilgilerini kedni serverlarında depoladıklarını biliyoruz. Onların çalınmayacağının hiçbir zaman garantisinin olmadığını bilin. Buda bize sanal kart veya banka kartı kullanmanın önemini hatırlatıyor. Daha çok kredi kartlarını yapabildiği taksitler için kullanıyoruz; ama çok riskli olduğunuda görüyoruz. İnternetten alışveriş için güvenli alışveriş yöntemlerinin başında havale geliyor. Banka kartınız ile havale yapabilir ya da kredi kartınızda bir sanal kart oluşturabilirsiniz. Ayrıca paypal gibi ödeme yöntemleride güvenli yöntemlerden biri. Kredi kartı bilgilerinin internet sitelerine verilmesi günümüzde riskli bir durum.

kredi kartı hırsızlığı

Target şirketinden yapılan açıklamada bilgilerin nasıl çalındığı bildirilmedi; ama hırsızlığın bir kaç gün öncesine kadar devam ettiği biliniyor. Yani bilgiler çalınırken kimsenin ruhu duymamış. Dikkatli olmanız önem arz ediyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top