0
IDC'nin açıkladığı raporlara göre Windows Phone satışları hatrı sayılır düzeyde arttı. Microsoft'un amacı ise yakın zamanda satışları %5 üzerine çıkartmak. Microsoft, satışları bu düzeye yükseltebilirse Windows Phone dünya çapında daha hızlı yayılmaya başlayacak. Peki Windows Phone'un son dönemde hızlı bir şekilde yükselmesinin sebebi ne?

Windows Phone satışları arttı

Geçtiğimiz sene 3. çeyrekte %2 pazar payına sahip olan Windows Phone, bu sene aynı dönem içinde pazar payını %3.6'ya yükseltti. İşletim sisteminin aktif edilmesi diğerlerine göre çok düşük bir rakam olsada yüzde olarak gayet iyi bir gelişme. Windows Phone kullanımı neredeyse iki katına çıkmış durumda. Uzmanlar bu durumun en büyük nedenini Nokia olarak gösteriyor. Nokia'nın Windows Phone ile piyasaya sürdüğü ucuz ve kaliteli telefonlar son zamanlarda çok popüler oldu.

Fanboyluk tartışması

Özellikle ülkemizde, bir telefon tartışmasına girerseniz bir çok kişinin tarafı bellidir. İnternet üzerinden araştırma yaptığınızda bu insanların birbirlerine fanboy dediğinide okursunuz. Bunun en büyük nedeni, insanların kullandıkları işletim sistemini körü körüne savunması durumudur. Mobil pazarda üç işletim sistemi mevcut. Android, iOS ve Windows Phone.

windows phone satışları artıyor

Windows Phone sahipleri, telefonlarının stabil ve hızlı olduğunu savunuyor, Android sahipleri geniş uygulama ve özgürlükten bahsediyor. Apple iOS sahipleri ise kaliteden bahsediyor. Android ucuz telefonlarda kullanılmasıyla ve geniş içeriğiyle piyasaya hüküm sürüyor. Apple pahalı telefon sattığından, istesede çoğu insan elde edemiyor. Windows Phone ise stabil olabilir ama geliştirme, güncelleme ve uygulamalar konusunda kullanıcılarına sıkıntı çektiriyor.

Nokia işin fiyat konusuna el atmış durumda. Ucuz Windows Phone'lu cihazlar piyasada kendi paylarını elde ediyor. Microsoft'ta daha iyi bir teşvikle uygulamalar konusunda büyük bir atılım yaptığı taktirde, Windows Phone'un pazar payı daha da artacaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top