0
Çocukları konusunda tutucu olan ebeveyinler bu haberden sonra biraz daha geniş davranabilir. Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar sonucu oyun oynanın faydalarıda bulundu. Ortaya çıkan sonuca video oyunları beyni geliştiriyor. Denekler üzerinde ortaya çıkan sonuçlara göre beynin gri maddesi oyun oynadıkça büyüyor.

Oyun oynamak beyni büyütüyor

Deneklere sürekli olarak Mario 64 oyunu oynatılıyor. Deneklerin bu nedenle beynindeki gri maddenin sürekli büyüme kaydettiği görülüyor. Bu gelişme beyinde dopamin salgılanmasına neden oluyor. Bu salgıyla birlikte insanda memnuniyet hissi uyanıyor. Memnuniyetle birlikte insanlar daha fazla oyun oynayıp daha fazla gelişme kaydetmek istiyor.

Gri madde nedir?

Beyindeki gri madde kas kontrolünde etkilidir. Refleks ve haraketler bu bölgeden komuta edilir. Hafıza ve dil konusunda da beynimizin önemli bir kısmını oluşturur. Ayrıca gri maddenin algılar konusunda ön planda olduğu da bilinmektedir.

oyunların olumlu etkileri

Oyunların olumlu etkileride varmış

Özellikle oyunlar konusunda çocuklarına tutucu bir tavırla yaklaşan anne babalar bundan sonra oyunlar konusunda daha açık fikirli olabilirler. Belki çocuklarını kontrolleri dahilinde biraz daha serbest bırakabilirler. Bu sayede çocukların gelişimlerine katkıda bulunabilirler. Ayrıca bu gri madde gelişiminin ve oyun memnuniyetinin bazı prokolojik hastalıkların tedavisinde de kullanılabileceği de konuşulanlar arasında.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top