0
İnternetin hayatımızdaki yerini ve önemini anlatırken sadece güzel vakit geçirmek için bir araç olarak
ele almamak gerekiyor. Zira internet, günlük hayatın bir çok iş yükünü azaltıyor, zamanı kısaltıyor. Bir çok insana dert olan banka kuyruklarıda bunların başında geliyor. Online para transferi ülkemizde geçen yılın aynı dönemine göre %17 artış gösterdi. Bu verilerde interneti artık gerçek manada hayatımızın her alanında kullandığımızı gösteriyor.

En fazla online EFT yapıyoruz

Derlenen bilgilere göre insanlar bankaların internet şubelerinden en fazla EFT yapıyor. Bu senenin 3. çeyreğinde 32 buçuk milyon EFT ile, online olarak en çok yapılan işlem EFT oluyor. Online banka işlemlerinin toplamı ise 57 milyonu geçiyor. Sadece 3. çeyrek rakamı olarak baktığımız zaman ülkemizde gerçekten önemli bir rakam olduğu kesin.

Banka kuyruklarından sıkıldık

Bu kadar elektronik bir döneme gelmeden önce insanların banka kuyruklarında nasıl zaman geçiriyorduk anlamıyorum. Daha sonra işlemleri hızlandırmak ve günün her saati hizmet vermek için ATMler çıktı. Şimdi ise yine günün her saati ve her yerden hizmet vermek için internet şubeleri karşımızda. Bir çok bankada her zaman çok uzun kuyruklar oluyor. Hala bu kuyruklar devam ediyor. Kuyruklarda genelde interneti tam olarak hayatına sokamamış orta yaşlı ve yaşlı insanlar bulunsada, yine işlerini internetten halledemeyen veya güvenlik sebebiyle halletmek istemeyen bir çok insan yine bankaları tercih ediyor.

İşlem hacmi büyümeye devam ediyor

İşlem hacminde ise daha büyük bir artış yaşandı. %27 lik bir işlem hacmi artışı gerçekleşti. Buda 394 milyar liraya tekabül ediyor. Gerçekten önemli gelişmeler yaşandığı mobil bankacılık sektöründe büyüme devam ediyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top