0
Anonymous grubunun bir üyesi olduğunu itiraf eden Amerikalı Jeremy Hammond 10 yıl hapse mahkum edildi. Suçlamalar ise gerçekten kötü. Dava NewYork bölge mahkemesinde görüldü. Mahkeme ünlü hacker grubunun bir üyesi olan Hammond'u 10 yıl hapse mahkum etti. Son zamanlarda internet ve internet kullanımı ile ilgili çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Özellikle korsanla ilgili kararlı düzenlemeler yapılıyor. İnternet kullanırken daha dikkatli olsak iyi olacak; fakat Hammond'un suçları daha ağır.

Mahkeme ünlü hackerı, Stafor şirketinin gizli belgelerini kanuna aykırı şekilde ele geçirmek, kamu kurumlarının çeşitli gizli yazışmalarını çalmak, bankalara ait bilgileri çalmak ve banka müşterilerinin kişisel bilgilerini ele geçirmek, 60 bin kredi kartı bilgilerini ele geçirmek, 700 bin dolarlık izinsiz işlem gerçekleştirmek gibi suçlarla suçladı. Ünlü hacker suçlu bulundu ve 10 yıl hapse mahkum edildi.

Suçlamalar arasında hükmet ile ilgili bilgilerin ve özel yazışmaların çalınmasıda yer alıyor. ABD hükümeti bu durumu ulusal güvelik açığı olarak görüyor. Hammond'un ünlü internet sitesi WikiLeaks'e belge sağladığıda ortaya çıtkı. Jeremy Hammond hükümetten çaldığı bilgi ve belgeleri Wikileaks internet sitesiyle paylaşıyormuş.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top