0
facebook şifreleri hesap güvenliği
Yetkililer Facebook şifrelerinin değiştirilmesi konusunda kullanıcıları uyardı. Zira Adobe'ta yaşanan bir güvenlik açığından faydalanan hackerlar 150 milyondan fazla kişinin şifresini çaldı. Bu bilgileri sosyal medya hesaplarında deneyerek hesapları hacklemeye çalışan kötü niyetli insanlara karşı alınabilecek en önemli önlemlerden biri şifreyi değiştirmek.

Adobe hesap bilgileriniz

Eğer Adobe hesabınızla Facebook hesabınızın bilgileri uyuşuyorsa hesabınız hacklenebilir. Uzmanlar böyle bir durum yaşanmaması için kullanıcıların derhal Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesap şifrelerinin değiştirmesi gerekiyor.

Facebook hesap güvenliği

Facebook hesabınızın güvenliği aslına bakarsanız oldukça yüksek. Facebook hesabı açtığınız zaman sistem sizden zorla telefon numaranızı aldığı için, bu numarayı güvenlik için kullanabiliyor. Eğer isterseniz Facebook hesabınıza farklı bir yerden girildiğinde kısa mesajla bildirim alabiliyorsunuz. Bunu sağlamak için Facebook hesabınızda hesap ayarlarına girip güvenlik sekmesine gidin ve görseldeki gibi giriş bildirimleri kısmından e-posta ve sms bildiriminden birini seçin.

facebook şifreleri hesap güvenliği

Güvenlik ayarlarınızı yükseltin

Bir çok insan unutmamak için bir çok internet şifresini aynı şekilde belirliyor. Bir çoğu daha vahim durumda ve doğum günü, isim soyisim gibi daha güvenliksiz şifreler belirliyor ve bunu bütün internet hesaplarında kullanıyor. Güvenlik uzman tavsiyelerine göre bu çok hatalı bir davranış. Şifre belirlerken her hesabınız için olabildiğince farklı şifreler kullanmalısınız. Şifrelerinizin içinde bir büyük ve bir küçük harf, rakam ve noktalama işareti kullanmalı ve bunu uygun bir kombinasyonda oluşturmalısınız.  

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top