0
Symantec güvenlik şirketinden yapılan açıklamada, AppStore ve Google Play'de yer alan Instagram
uygulaması, IntsLike 100 bin kişinin şifresini ele geçirdi. Uygulamadan yapılan açıklamada hesapların çalınmadığı vurgulansada IntsLike uygulamanın çalışma prensibine göre, Instagram kulanıcı adı ve şifrenizi uygulamaya vermeniz gerekiyor. InstLike uygulaması size bedava beğeni sunuyor. Bu tuzağa düşen kişiler uygulamayı AppStore ya da Google Play'den indirip Instagram bilgilerini giriyor. Yapılan açıklamada 100 bin kişinin bu uygulamaya güvenip bilgilerini verdiği açıklandı.

InstLike ne işe yarıyor?

Apple iOS ve Android platformlarında yer alan mobil uygulama, telefonunuza indirip Instagram bilgilerinizi girdiğinizde paylaşımlarınızın beğenilmesini sağlıyor. Size bedava beğeni kazandırmak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi vermeniz gerekiyor. İnsanların neden tanımadıkları insanların beğenilerine ihtiyaç duyarlar onuda anlamak imkansız.

Facebook ve Twitter'da da var

Bir çok webmaster forumunda ve sosyal medyanın içinde yapılan reklamlara baktığınızda, Facebook için sayfayı beğenecek kişileri, Twitter'in takipçileri satıyorlar. Sisteme üye olanlara ilk önce belli bir miktar takipçi vaad eden kişiler ve uygulamalar, daha sonra size belli miktar takipçiyi parayla satıyor. Bu insanlar bunu nasıl yapıyor ve en önemlisi o takipçiler ne işe yarıyor? Örneğin Twitter'da satın aldığınız takipçilerden bahsedelim. Sizi tanımazlar, fikirlerinizi ve zevklerinizi bilmezler. Paylaştıklarınız hoşlarına gitmeyebilir, ya da size karşı çıkabilirler. O takipçi ne işinize yarayacak? Zaten sosyal medya üzerinden iş yapıyorsanız bile en faydalısı doğal yoldan yani ilgili takipçileri toplayabilmek. Kimse size böyle kişilerin takipçiliğini satamaz. O açıdan bu tür şeyler satın almayın. E çok sayıda takipçi ile gösteriş yapıldığını düşünmüyorsqanız elbette.

Instagram beğenileri...

InstLike gibi bir uygulamaya neden güvenilir. Hiç bilmediğin ve tanımadığın birinin ve hatta belki de insan bile olmayan birinin benim fotoğrafımı beğenmesi neden önemli ki? Burda apaçık bir gösteriş merakı olduğu görülüyor. Yani ilgiye muhtaç insanların bu uygulamayı indirdiği çok açık. Sende indirenlerdensen kusura bakma; ama sanırım hayatında yeterince ilgi görmüyorsun ve bunu sosyal ortamda sahte beğenilerle gidermek istiyorsun.

Şifrelerinizi değiştirin

Güvenlik uzmanları, InstLike uygulamasını telefonuna indirenlerin derhal, Instagram şifrelerini değiştirmeleri gerektiğni söylüyor. Uzmanların Apple ve Google'a gönderdiği bilgilendirmelerden sonra uygulama derhal AppStore ve Google Play'den kaldırılmış. Yapılan açıklamada uygulamanın, insanlardan Instagram bilgilerini istediği gibi aynı zamanda para ile beğeni satmaya başladığıda söyleniyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top