0
Casper bilgisayar pazarından sonra şimdi de akıllı cep pazarında! Oldukça iyi cihazlar üretiyor. Cihazları özellikle fiyat performans açısından insanların dikkatini çekiyor. Bu yazımızda inceleyeceğimiz Casper VIA A3316 özellikleri ve fiyatı ile oldukça dikkat çeken bir cihaz. İnceleyelim ve görelim. 

casper vıa 3316 android cep telefonu özellikleri inceleme

Telefon Qualcomm işlemci kullanıyor! 

Neredeyse tüm markaların tercih ettiği Qualcomm işlemci Casper VIA’da da mevcut. Cihaz 1.2 GHz işlemciye sahip. Ayrıca çift çekirdekli olması da hız bakımından sizi memnun edeceğinin bir işaretidir. Telefon GPU olarak Adreno 305 kullanıyor. Ayrıca cihazın 1 GB RAM’i kullanırken sizi sıkıntıya sokmayacak derecede. 

Telefonun kamerası da sizi memnun edecek! 

Cihazın kamerası S4’e eş değerde. 16 MP kamera kullanıyor. Oldukça gelişmiş bu kamerayla Full HD video kaydı yapabilirsiniz. Saniyede 15 adet fotoğraf çekebilme gibi özellikler de kamerada bulunuyor. Arka kamera çok iyi, ancak ön kamera sadece 1.3 MP. Biraz yetersiz olsa da telefonun diğer özelliklerinin çok iyi olması ön kamerasının yetersiz olmasını kapatıyor. 

Android 4.1.2 işletim sistemini kullanıyor! 

Cihazda Android 4.1.2 işletim sistemi var. bu özellikleri ile 4.2’yi atta 4.3’ü destekleyen cihaza ilerleyen zamanlarda güncelleme gelecektir. Bu özellikleri geliştirmemek telefona yazık etmek olur. Normal Android işletim sistemlerinden biraz daha değişik olan bu sistem Casper’ın cebine özel olarak tasarlanmış gibi. 

Telefonun pil performansı da oldukça iyi! 

Casper VIA’da 2100 mAh pil mevcut. Ekran büyüklüğü 4.5 inç olan bir cihaz için yeterli bir pil. Ayrıca çift çekirdekli bir cihaz için de kesinlikle yeterli güce sahip bir pil kullanılmış. Bu batarya sizi 1.5 gün idare edebilecek yapıda. Ancak ekran parlaklığı, mobil veri, Wİ-Fİ gibi ayrıntıları hep açık tutarsanız pil 1.5 gün yerine 1 güne inecektir. 

Cihazın teknik özelliklerini liste şeklinde verecek olursak: 
  • 1.2 GHz işlemci, 
  • 1 GB RAM, 
  • 13 MP arka kamera, 1.3 MP ön kamera, 
  • 16 GB dahili hafıza, 
  • 32 GB’a kadar arttırılabilir hafıza, 
  • Full HD video kaydı, 
  • Bluetooth 4.0, 
  • 143 gr. 
Bu tür özelliklere sahip olan cihaz KDV dahil 800 TL’ye satılıyor. Cihazın özellikleri iyi, ancak şunu da belirtelim. Şu aralar piyasada fiyat performans açısından en iyi cihaz GM Discovery. GM Discovery’nin özellikleri daha iyi. 4 çekirdekli olması onu Casper VIA’da ayırıyor. Tabi GM Discovery MTK işlemci kullanıyor. Arada fark yok, ancak Qualcomm daha çok isim yaptığı için herkes Qualcomm tercih ediyor. Ayrıca GM Discovery’nin fiyatı 4 GB’lık versiyon 650 TL, 16 GB’lık versiyon 700 TL’dir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top