0
Google, Nexus 5'i onca sızıntıdan sonra tanıttı. Nexus 5 ile birlikte ilk defa kullanıaln Android'in en güncel sürümü olan Android 4.4 KitKat'ta tanıtıldı. Herkesin merakla beklediği bu sürümün bütün özellikleri bu yazımızda.

android 4.4 kitkat özellikleri
Android 4.4 KitKat özellikleri

  • Düşük donanımsal özellikte çalışabilme; son zamanların en çok konuşulan özelliklerinden biri. Birçok yerde Android 4.4'ün düşük donanıma sahip cihazlarda çalışabileceğini okumuşsunuzdur. Başlangıç düzeyinde, düşük ram kapasitesine sahip cihazlarda bile akıcı şekilde kullanılabilecek KitKat, bir çok kullanıcıyı bu özelliğiyle memnun edecek.
Gelişmiş multitask ve kısa tepkime süresi; Düşük donanımlarda çalışabilmenin bir sonucu olarak, gelişmiş, ileri düzey telefonlarda daha yüksek performans alabileceksiniz. Bir çok kişinin iddia ettiği, Windows Phone 8'in Androidden daha hızlı ve stabil olduğu durumu Android 4.4 KitKat ile tarihe gömülecek. Fazla ram ve işlemciye gerek duymaması sayesinde aynı anda bir çok işi bir arada yapabileceksiniz. Bu esnada telefonunuzu akıcı bir şekilde kullanabileceksiniz.
  • Gelişmiş ses komutu özellikleri; Android 4.4 KitKat'ın bir çok özelliği sesle kontrol edilebilecek. Bu durum, daha akıcı ve hızlı telefon kullanmamıza yarayacak. Bunun yanında araç kullanırken ya da iş başında zaman kazanmamaıza ve güvenliğimizi arttırmaya yarayacak. Ses kontrol özelliği sayesinde, Android 4.4'de ses komutu ile arama yapabilecek, GPS çalıştırıp yol tarifi alabilecek ve müziklerden istediğinizi seçip dinleyebileceksiniz.
Hangouts SMS ve MMS özelliği; Android 4.4 ile birlikte Hangouts'ta da önemli yenilikler gerçekleşiyor. Bu sürümle birlikte Hangouts üzerinden MMS ve SMS gönderebileceğiz. Bir çok kişinin yakından takip ettiği bu özellik bizimde ilgimizi çekiyor.

Bu harika özelliklerin ve bir çoğunun bulunduğu Android KitKat kısa zaman içinde piyasada hakim konuma gelecektir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top