0
Nextgate araştırma şitketinin verilerine göre 2013 yılının ilk altı ayında sosyal medyada yapılan spam oranı %355 artış göstererk çok büyük bir potansiyel yakaladı. Şirketten yapılan araştırmaya göre Facebookta, spam 200 milyon dolarlık bir iş kolu oluşturdu. Rakam inanılmaz.

Sosyal medya içeriklerinde spam

Araştırma detaylarına göre sosyal medyada paylaşılan her 100 içerikten 0.5'i spam içeriyor. Ayrıca sosyal medya kontrol ve yönetim uygulamalarının %5'i spam içerikli işler yapıyor. Şirket rakamları değerlendirerek sosyal medyanın artık yeni spam merkezi olduğuna değindi. Sosyal ağların spam yapanlar için iş haline geldiğine dikkat çeken şirket, sorunun boyutunun arttığını vurguladı.

E-postadan spama son

Daha önceden spamlar e-posta yoluyla yapılıyor, buda bir kişiye sapm yapılmasına neden oluyordu. Şimdi aynı anda milyonlarca insanı etkileyebilen sahte içerikler paylaşılabiliyor. Ayrıca e-posta servislerinin spam kontrol ve yönetimindeki başarılı politikaları, spamcıları bu iletişim yolunu bırakmaya itmiş durumda. Sosyal medyadaki spam canlılığıda bu nedenle daha da arttı.

En çok spam yapılan sosyal ağ

Yapılan araştırmalara göre en çok spam yapılan sitelerin başında Facebook geliyor. Youtube ikinci sırada yer alıyor. Bu iki dev oluşumun kullanıcıları dikkate alındığında spamın üzerimizdeki etkisini tahmin etmek güç değil. Facebook'tan yapılan bir açıklamada ise spam içerik %4 olarak belirtilmişti.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top