0
Windows Phone'un bazı pazarlarda hızla yükseldiği görülüyor. Araştırma şirketlerinden gelen verilere göre bazı bölgelerde IOS'a yaklaşmayı başaran Windows Phone, geçtiğimiz günlerde Hindistanda IOS işletim sisteminin kullanım rakamlarını geçmeyi başarmıştı. Androidle aralarında inanılmaz bir fark olsada IOS'un geleceğini tehtid eden Windows Phone gelişimini sürdürecek.

windows phone avrupa pazarı

Windows Phone kullanılan ülkeler

Araştırma şirketlerinin yayınladığı verilere göre Microsoft, mobil işletim sistemiyle İngiltere ve Fransa'da kullanım oranlarını iyice arttırdı. Bununla birlikte Avrupa genelinde ise IOS'u korkutacak düzeye ulaşmayı başardı. Avrupa genelinde IOS kullanım rakamları %16.1 iken Windows Phone kullanım rakamları %9.2 olarak açıklandı.

IOS'un Avrupa rakamları

Elbette ki Avrupa pazarındaki ilerlemeyi de göze almak gerek. Geçtiğimiz bir sene içinde IOS Avrupa pazarında %2'lik bir gelişme gösterirken, Windows Phone geçtiğimiz bir sene de %4'ten daha fazla büyüdü. Zaten pazarın %70'ine sahip olan Android'de de çok önemli bir büyüm yok. Fakat yazıya son vermeden önce şunu hatırlatmak isterim, IOS'un asıl pazarı Amerika olduğu için Avrupa'da ki büyüme Ameirka'daki kadar önemli değil.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top