0
Microsoft'un en iyi Windows deneyimini yaşayacağımızı iddia ettiği Windows 8.1 yayınlandı. Şu andan itibaren Windows 8.1, Windows uygulama mağazasında indirilebilir durumda. Hali hazırda Windows 8'e sahip olanlar, ücretsiz olarak Windows 8.1 güncelleştirmesini yapabilecekler. Windows'un başka sürümünü kullananlar ise, ücret ödeyerek yükseltme ya da kurulum yapabilecek. Windows 8.1 sürümünü kullanmak için Uygulama Mağazası'nı ziyaret edin. Kutulu satış ise bugün başladı.

Windows 8.1 sistem gereksinimleri

  • İşlemci: 1 GHz işlemci veya PAE, NX ve SSE2 için daha hızlı destek
  • Ram ve Depolama: 2 GB RAM/20 GB kullanılabilir sabit disk alanı
  • Ekran: 1024 × 768 ekran çözünürlüğü
  • Grafik: WDDM sürücüsüne sahip DirectX 9 grafik işlemci
  • Dokunmatik: Dokunma özelliğini kullanmak için çok noktalı dokunmayı destekleyen bir bilgisayar
Sistem gereksinimleri detayı için link...

windows 8.1 kullanıma hazır

Windows 8.1 özellikleri

İlk önce, insanların şikayetlerinden ve önerilerinden yola çıkılarak geliştirildiğini söylemekte fayda var. Bildiğiniz gibi Windows 8'in bir çok eksiği sürekli dile getirildi ve Windows 8 gerçekten istenileni veremedi. Bu nedenle şikayetleri iyice değerlendiren Microsoft, Windows 8.1'i tam istediğiniz gibi yaptı.

Başlat butonu geldi. En önemli değişikliklerden biri başlat butonu oldu. Bununla birlikte metro arayüzünde tercihler ön plana çıkarıldı. Bildiğiniz gibi dokunmatik olmayan ekranlar metro arayüzünün pekte bir avantajı yok. Bunu belirten insanlar, bu arayüzün tercihe bağlı olarak kullanılabilmesini istedi. Microsoft bu mantıklı çağrıya kulak vermiş gibi görünüyor. İsterseniz bilgisayarınız açıldığında direk masaüstünden başlayabilirsiniz.

Bing arama motoru Windows 8.1 ile tam entegre şekilde geliyor. İnternet, bilgisayar ve bulut hesabınızda aynı anda arama yapanilme özelliğiyle, Windows 8.1 'de Bing, en çok kullandığınız arama motorlarından biri olabilir. Bingle birlikte Microsoft'un bulut hizmeti olan SkyDrive'da işletim sistemine entegre ediliyor. Son olarak, daha stabil ve gelişmiş bir mağazaya sahip olacağınızıda söylemekte fayda var. bizce hiç düşünmeden güncellemeye hemen başlamalısınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top