0
Türkiye'de sosyal medya kullanım oranı oldukça yaygın. Neredeyse bütün internet kullanıcılarının Facebook hesabı olduğu ülkemizde, 11 milyondan fazla da Twiter kullanıcısı var. türkiye'nin sosyal medya rakamları oldukça ilgin görünüyor. Ülkemizde 36 milyondan fazla internet kullanıcısı var. işte sosyal medya rakamları.

Türkiye Facebook rakamları

Ülkemizde 36 milyondan fazla aktif internet kullanıcısı var ve bunların 31 milyondan fazlasının Facebook hesabı var. neredeyse bütün internet kullanıcılarının Facebook hesabı sahibi olduğu ülkemizde aktif bir Facebook kullanım oranı mevcut. Facebook ile ilgili diğer rakamlarımız ise şu şekilde; Ülkemizde en çok 18-24 yaş arası Facebook kullanıcısı var. Rakamlara bakacak olursak 10 milyondan fazla Facebook kullanıcısı 18-24 yaş arasında yer alıyor. Bu rakamlarla dünyada en çok Facebook kullanan 6. ülke konumundayız. Avrupa geneline baktığımız zaman ise ilk sıraya giriyoruz.

Türkiye Twitter rakamları

Twitter kullanımı açısından dünya çapında birinci sırada yer alan ülkemizde toplamda 11 milyondan fazla Twitter kullanıcısı bulunuyor. Bu sıralama internet kullanıcıları arasında Twitter hesabı olan insanları baz alıyor. Rakamlar değerlendirildiğinde her 3 internet kullanıcısından birinin Twitter hesabı olduğu ortaya çıkıyor.

Dünyadan Twitter rakamları

Yakın zaman içinde halka arz edilecek oln Twitter'ın bir kaç ülkedeki kullanım rakamları ise şu şekilde; 101 milyon internet kullanıcısı arasından 30 milyonluk Twitter kullanıcısı ile Japonya ikinci sırad ayer alıyor. Kabalık nüfusuna rağmen Amerika'da durumla değişik. 245 milyon internet kullanıcısı olan ülkede 47 milyon Twitter kullanıcısı var ki bu sıralamada Amerika'yı 10. sıraya sokuyor.

Sosyal medya gerekli mi?

Bu duruma birde kendi yorumumuzu katalım istedik. Sosyal medya ülkeleri sıralayacak kadar gerekli mi? Ülkemizin birinci sırada olmasıyla gurur mu duymalıyız? 310 milyon nufusu olan Amerika'da 245 milyon internet kullanıcısı varken ülkemizdeki internet kullanıcı sayısı nüfusun yarısı bile değil. Bu geri kalmışlık içinde bütün internet kullanıcıları Twitter ya da Facebook'a bağlansa ne olur ki? En pahalı interneti kullanan ülkelerden biri olarak bu araştırma sonucunda çok gerkesiz işler yaptığımız ortaya çıkıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top