0
Akıllı telefonları satın almak kolaylaştı ve mobil cihazlarımızdan internete girmek, herkesin erişebildiği hizmetlerden. Bu durum interneti mobil cihazlardan gezinmemize neden oluyor. Yayınlanan verilere baktığımızda internetle ilgili bir çok işi mobil cihazlar üzerinden yaptığımı gözrülüyor. Özellikle sosyal medya gezintilerimizi daha çok mobil cihazlardan yapmaya başladık. Öyle görünüyor ki yakın zaman içinde masaüstü ve laptop tarih olacak.

mobil internet kullanım oranları

Mobil cihazlarla internette ne yapıyoruz?

Görselde de görüldüğü üzere internette yaptığımız bir çok şeyi artık mobil cihazlar üzerinden yapıyoruz. Bu durum elbette laptop ve masaüstü bilgisayar satışlarını kötü etkiliyor, kullanım oranlarıyla birlikte fiyatları da düşürüyor; fakat hala masaüstü ve laptop kullananlar çok. Başta fotoğraf bakmak ve harita kontrolü olmak üzere bir çok işi akıllı telefonlarımızdan yapıyoruz. Oyun oynamak ve hava durumunu kontrol etmek içinde akıllı telefonlar bize yetiyor. Facebook, Twitter, Youtube gibi sosyal ağlarıda daha çok akıllı cihazlarımızdan ve tabletlerimizden kontrol ediyoruz.
youtube logo

Mobil oyun sektörü gelişiyor

İstatistiklere baktığımız zaman mobil oyun oyunanma oranının %76 olduğunu görmek bizi hem şaşırtıyor hem de heyecanlandırıyor. Bu yeni bir sektör demek ve gerçekten hızlı büyüyor. Fakat mobil oyun sektörü ne kadar hızlı gelişsede, tam anlamıyla oyuncu diyebileceğimiz insanları tatmin etmesi mümkün değil. yüksek kalite ve performans ile birlikte geniş içerik arayan oyuncular, başta konsollar olmak üzer masaüstü bilgisayarlara her zaman ihtiyaç duyacaklar.

Videolarımızı akıllı cihazlardan izliyoruz

Gelişen mobil internet sektörü ve akıllı cihazlarla birlikte Youtube, ziyaretçilerinin neredeyse yarısını mobil sitesine almaya başladı. İki yıl öncesine kadar çok düşük olan Youtube mobil ziyaret yüzdesi bu sene %40 oranını yakalamış durumda. Telefonların ekranlarının büyümesi ve mobil internet hızının artması ile birlikte, Youtube Mobil ziyaret yüzdesi hızlı bir şekilde artmış. Yine bahsettiğimiz gelişmeler ışığında önümüzdeki sene, 3 kişiden 2'sinin Youtube'u akıllı cihazlardan ziyaret edeceğini düşünüyoruz.

Offline Youtube dönemi

Youtube'un geçtiğimiz günlerde açıkladığı, çevrimdışı video izleme olanağı ise, bu gelişmeyi tetikleyecektir. Zira çevrimdışı video izleme özelliği, mobil versiyon için, akıllı cihazlara geleceğinden, buradan Youtube'u ziyaret eden kişilerin sayısıda bir hayli artacak. Ayrıca Youtube'un mobil uygulamasının sık sık güncellenmesi ve kullanıcı dostu şeklinde bize sunulmasıda kullanım oranlarını arttırıyor.  

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top