0

iPhone 5C üretimi düştü

Çinli bir teknoloji sitesi iPhone 5C’nin üretiminin düşürüldüğünü yazdı. iPhone 5C üretimi yarı yarıya azaldı. Bu büyük düşüşün nedeni olarak ise iPhone 5C’ye olan talebin azalması gösteriliyor. iPhone 5S ile birlikte çıkan, sözde “ucuz” iPhone 5C tahmin edildiği kadar ilgi görmüyor. Teknoloji siteleri ilgi telefonun ilgi görmemesinin nedeni olarak ise denildiği gibi ucuz olmamasına bağlıyor.

iphone 5c üretimi düştü

iPhone 5C ucuz değil

Ucu diyerek piyasaya sürülen, daha kalitesiz metaryellerden yapılan, kaplaması plastik olan iPhone 5C donanım olarakta iPhone 5S’in yanına yaklaşamamasına rağmen fiyat olarak onu aratmıyor. Bu nedenle iPhone 5C yerine 5S tercih etmek daha mantıklı geliyor. İkisinin arasındaki en önemli fark sadece renk farkı olunca, insanların ilgisi pek çekilemiyor.

Üretim yarı yarıya düşürüldü

Teknoloji haberleri yapan sitenin dediğine göre Çin’de iPhone 5C üretimi %50 oranında düşürüldü. Günlük 300 bin olan üretim 150 bin olarak tekrar düzenlendi. Yakın zaman içinde üretim daha da düşerse ya da üretimden kaldırılırsa hiç şaşırmayın. Bir çok kişinin çöp olarak gördüğü iPhone 5C, bir çok şirket tarafından da tepki görmüş ve eleştirilmişti.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top