0
Bir gazatenin haberinde iPhone 5C'nin neden beklenilen satış rakamlarının çok çok altında kaldığına ilginç bir yorum getirildi. Uzman görüşleriyle birlikte yayınlanan haberde bakın iPhone 5C neden satılmamış. Bize göre elbete ilk nedeni, ucuz diye çıkmasına rağmen diğer modellerden pahalı olması. Apple burda ilginç bir taktik uyguluyor. Plastik kasayla çıkıyor, özellik bakımından diğer modellerden artı bir yönü yok, tek farklılığı rengi ama daha pahalı. Bu insanların telefonu almaması için yeterli bir neden. Birde işin bilimsel, psikolojik boyutu var.

Sosyal statüyü arttırmak

Yapılan açıklamalarda insanların iPhone 5C'yi kıskanmadıkları için almadıkları öne sürülüyor. Diğer iPhone modellerinden çok üstün özellikleri bulunmayan telefonun, insanların içinde bir alma isteği yaratmadığı ortaya atılıyor. Uzmanların yaptığı açıklamalar ise şu şekilde. Günümüzde insanların sosyal statülerini arttırmak için teknolojik aletleri kullandıkları biliniyor. En iyi televizyon, en pahalı araba, en gösterişli telefon gibi ürünler satın alarak birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışan insanlar, iPhone 5C'de satın alarak bu şekilde hissetmeyeceklerini düşünüyor. İPhone 5S'de durum aynı değil. iPhone modellerinin en gelişmişi ve en pahalısı olan iPhone 5S ayrıca parmak izi sensörüne sahip. Bu kalitesinden ödün vermeyen ve pahalı cihaz, bir çok insanın kıskanarak satın almasına olanak tanıyor.

iphone 5c

iPhone 5C satış rakamları

iPhone 5C satışları iyi gitmedi ama ne kadar satıldı diyenler için ise herhangi bir bilgi veremiyoruz. Bunun en büyük sebebi, Apple'ın böyle bir bilgiyi paylaşmaması. Son tanıtımda yapılan açıklamalarda, bu sene 9 milyon iPhone satıldığı söyleniyor; fakat modele göre bir rakam verilmiyor.  

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top