0

Noe 3'te sahtekarlık mı var?

Galaxy Note 3, son zamanlarda kötü iddialarla gündeme gelmeye başladı. Benchmark testlerinde hil yapıldığı iddiaları bildiğiniz gibi Ars Technica tarafından ortaya atıldı. Olay şu şekilde; Samsung'un en son canavarı, Galaxy Note 3, Benchmark uygulamalarına garip bir tepki verdiği ve bu tür uygulamalar çalıştığı zaman donanımlarının, garip bir şekilde son güç çalıştığı şeklindeki iddialar, bir nevi Samsung tarafından da doğrulandı.

galaxy note 3 benchmark sonucları

Samsung, sahtekarlık yapmamış!

Samsung tarafından sahtekarlık suçlamalarına yapılan açıklamada, durumun Galaxy Note 3'e özgü Bir şey olmadığı aynı sistemin Galaxy S4'te de kullanıldığı yönündeydi. Bu özelliğin kimseyi yanıltmak amaçlı oluşturulmadığı, sadece donanımı zorlayacak uygulamalar yüklendiği ve çalıştırıldığı taktirde, Galaxy Note 3'ün daha iyi bir performans vermesi amaçlandığı söylendi. Durumun Galaxy S4 içinde aynı, fakat görselde S4'ün performasnında pek bir değişiklik yok gibi görülüyor.

Samsung reklam mı yapıyor?
galaxy note 3 benchmark sonucları

Bu durumun reklam amaçlı kullanılabilme ihtimali çok yüksek. Bildiğiniz gibi çeşitli şirketler, ürünleri test edip yayınlıyor ve insanların daha iyi bir tercih yapmalarına olanak tanıyorlar. Bazı şirketler telefonların donanım özelliklerini ortaya koymak ve telefonları birbirleriyle kıyaslamak için bu testleri uyguluyor. Test sonuçları inanılmaz bir getiri sağlıyor. Ürettiğiniz ürünün donanım yönünden rakiplerinden kat ve kat üstün olması, satışlarınızı katlamaya yetiyor. Samsung bu durum için Galaxy Note 3'e bahsedilen kodları yerleştirmiş olabilir.

Hile mi değil mi?

Sadece Samsung'un değil, bazı markalarında aynı sisteme başvurduğu bazı teknoloji değerlendirme ve test şirketlerinde ortaya konuldu. Asus, HTC ve LG'nin de aynı yöntemi kullandığı iddia ediliyor. Bazıları durumun son derece normal olduğunu, bunun test sonuçlarını değiştirmek olmadığını iddia ediyor. Gerçektende bu bir test sonucu değiştirme işlemi değil. Sadece donanım zorlandığında fazla güç tüketerek performas sınırlarını zorluyor. Eğer donanımın böyle bir özelliği varsa, neden sonuçlar yanlış şeklinde değerlendirme yapılıyor anlamış değiliz.

Burda şuna dikkat etmek gerekiyor. Galaxy Note 3 ve diğer telefon üreticileri bu sistemi sadece Benchmark uygulamaları için geliştirdilerse, yani donanımı zorlayan başka uygulamalarda, diğer Android uygulamalarında bu teknoloji devreye girmiyor ve donanım sınırları zorlanmıyorsa, bu sahtekarlıktır. Her uygulamaya özgü birşeyse overclock bile denebilir. Harika bir sistem olur. İlgili iddiaları takip ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top