0
Hindistanda yaşanan bir olay, Facebook'un yine kötü bir olayla gündeme gelmesine neden oldu. Hindistanda
bir aile, kızlarının Facebook'a girmesini yasaklayınca, 17 yaşındaki genç kız canına kıydı. Ailenin polise verdiği bilgide, biraz daha derslerine zaman ayırması gerektiğini söyledikleri öğrenildi. Aileye göre kızları Facebook'ta çok fazla zaman geçiriyor ve uzun telefon görüşmeleri yapıyordu.

Olay Hindistanın büyük yerleşim yerlerinden biri olan Maharashtra'da gerçekleşti. Maharashtra'nın kalabalık bir eyalet olmasının yanında, kötü bir istatistiği daha var. Hindistanın en çok genç intiharının yaşandığı ikinci kent. Geçtiğimiz yıl Maharashtra'de sadece 16 bin 112 kişi intihar etti.

Aile, yaşananlar nedeniyle şokta. Baba, kızına Facebook'u yasaklayınca genç kız intihar etti. Bu olayla birlikte Facebook, bir kez daha kötü bir olayla gündeme gelmeyi başardı. Daha öncede Facebook reklamlarında, izinsiz kullanılan resmini gördüğünde, Kanadalı geneç bir kız intihar etmişti. 1 milyarı aşkın kullanıcısı olan Facebook, büyük bir dünya; ama gençlere ve çocuklara karşı pek fazla koruyucu bir tavır sergilemiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top