0
facebook apps logo
Hergün Facebook profilinizde sizin kontrolünüz dışında paylaşımlar mı gerçekleşiyor? Hatta +18 içerikler mi paylaşılıyor? Bunun yüzünden arkadaşlarınıza karşı zor duruma mı düşüyorsunuz? İlk önce sorunu belirleyip hemen çözelim. Bunu yapan siz değilsiniz; ama siz sebep oluyorsunuz. Çünkü kötü niyetli uygulamaları kullanıyorsunuz. Açıklaya açıklaya gideceğiz.

Facebook spam uygulama nedir?

Facebook uygulamaları, Facebook içinde bazı işleri daha kolay ve hızlı yapmanıza olanak tanır. Örneğin web sitenizden otomatik olarak sayfanızda paylaşım yapmanız için RSS Grafiti uygulaması, Facebook'un çok kullanılan uygulamalarındandır. Web sitenizden içeriği otomatikman alır ve sayfanızda yayınlar. Sorun şu ki bütün uygulamalar bu şekilde kullanışlı değil. Biz onları kullanışlı sansakta onlar spam amacıyla yapılıyorlar. Spam bir uygulama sizden aldığı yetkiyle sizin adınıza paylaşım yapabilir. Paylaştığı şeyleride kendi belirler. Bu nedenle kontrolünüz dışında gerçekleşen bu paylaşımlar, sizi arkadaşlarınıza rezil edebilir.

Hangi Facebook uygulamaları spam yapıyor?

Bunlar bilmemiz mümkün değil. Buna siz tespit etmelisiniz. Spam yapan uygulamalar listesi tutulamaz. Çünkü uygulamalar her geçen gün yenilenir, silinir, yenileri eklenir. Spam yapan uygulamayı nasıl belirlersiniz sorusuna gelinde; sizin yerinize yapılan spam paylaşımlara bakın. Hangi uygulamanın paylaştığı görünür. Bu sayede onu kaldırabilirsiniz. Hemen alttaki görselde TweetDeck isminde bir uygulamanın arkadaşlarınızın görebileceği şekilde, sizin adınıza paylaşım yapabileceği görülüyor.

facebook uygulama kaldırma

Uygulamalar Facebook'u yavaşlatır mı?

Böyle bir durum tam olarak söz konusu değil. Fakat şunu unutmamak gerekiyor. Facebook'unuzda kullandığınız her uygulama profilinizle bağlantılı ve siz online olsanızda olmasanızda profilinizde işlem yapıyor. Bu işlemler, profilinizin yüklenme hızını yavaşlatabilir. Facebook'u daha rahat kullanmak için kullandığınız eklentiler, (Facebook Chat – Chat'i eski haline getirmek için kullnılıyordu) yeni Facebook web sürümleriyle uyumsuz olabilir ve bu durum, Facebook scriptinin kararsız davranmasına neden olabilir. Bu yavaşlamalara hatta hatalara neden olabilir.

facebook uygulama kaldırma

Facebook uygulamalarını nasıl kaldırabilirim?

Facebook uygulamalarınızı kaldırmak için AppCenter denen yere gitmelisiniz. https://www.facebook.com/appcenter/my tam olarak bu adreste sizin kullandığınız uygulamalar bulunuyor. Her uygulamada yer alan Ayarlar linkine tıklayın. Açılan küçük sayfada en alta gelip Uygulamayı Kaldır linkine tıklayın. Ondan sonra bir küçük sayfa daha açılacak ve sizden onay isteyecek. Onay verin uygulama kaldırılacak. Bu işlemlerin hepsi elbette ki Türkçe.

facebook uygulama kaldırma

Hangi uygulamaları kaldırmamalıyım?

Bütün uygulamaları kaldırmayın. Örneğin bazı web sitelerini kullanmanız için giriş yapmanız gerekir. Bu siteler Facebook ile bağlan seçeneğiyle üye olmuş olabilirsiniz. Eğer o şekilde kullandığınız uygulamalar varsa kaldrımayın. Yoksa kullandığınız web sayfaları üyeliğiniz silinir. Geri almak mümkündür elbette. Kendi uygulamanız varsa silmeyin. Zaten uygulama yapacak kadar bilgili olan kişiler bu yazının varlığından haberdar bile olmayacaklardır. Geri kalan herşeyi kaldırın. Kimse sizin adınıza paylaşım yapamasın.

Kaldırdığım Facebook uygulaması geri geliyor

Bu durumlada karşılaşacağınıza eminim. Bunun sebebi uygulamanın ait olduğu sitelere gitmeniz ve bu uygulamanın gerekli olduğu araçları kullanmanızdır. Örneğin bir siteye ait üye olma uygulamasını kaldırdınız. O siteye tekrar Facebook ile bağlan seçeneğiyle giriş yaparsanız, uygulamalarınızın arasına size sormadan yine aynı Facebook uygulaması gelecektir. Bunun için uygulamayı kaldırmadan önce engelleme yoluna gidebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top