0
2015 yılında ülkemizde yabancı elektronik perakendeci kalmayacak. Bunlar Gold Teknoloji Marketleri
teknoloji perakende yabancı sermaye
Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir'in sözleri. Orhan Erdemir, yabancı yatırımların bir bir çekildiğini belirtti. Bununla birlikte yabancı şirketlerin ülkemizin pazarını küçümsediklerini ve ülkemizde kolay bir şekilde başarılı olacaklarını sandıklarını vurguladı. Elektronik pazarımızın sanıldığı kadar kolay olmadığına vurgu yapan Erdemir yakın zaman içinde ülkemizde elektronik perakendeci olarak tek bir yabancı sermayenin kalmayacağını söyledi.

Electro World satılmıştı

Geçtiğimiz günlerde Elctro World'ün Bimeks'e satılmasının, çekilmenin önemli örneklerinden olduğunu vurgulayan Orhan Erdemir, bunun gibi bir çok çekilmenin yaşanacağını ve nihayetinde yakın zaman içinde ülkemizde hiç bir yabancı sermayeli elektronik perakendecinin kalmayacağını söyledi.

teknoloji perakende yabancı sermaye

Neden gidiyorlar?

Yapılan açıklamalarda yabancı şirketlerin toplumumuzun teknolojik alışkanlıklarını benimseyemedikleri söyleniyor. Bu nedenle yerli şirketler karşısında başarısız olduklarına değiniliyor. Toplumun alışkanlıkları bilinemediği için insanlarımızın ilgisinin çekilemediğine değiniliyor. Bu nedenle zarar beyan eden yabancı şirketler, yavaş yavaş ülkemizden çekiliyorlar. Ayrıca ülkemize gelen teknolojik ürünün vergiler nedeniyle çok yüksek ücretlerle piyasaya sürülmesi, tüketim açısında önüne büyük bir engel koyuyor. Maliyetlerin artmasın sonucu ise şirketler ülkemizde kar edemiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top