0

blackberry yeniden yapılandırılıyorBlackberry'de işten çıkarmalar yakında!

Blackberry yeniden yapılanıyor. Bir çok köklü değişiklik olacağı söylenen şirkette, büyük oranda işten çıkarmalar gerçekleştirilecek. Blackberry çalışanlarının neredeyse yarısı işten çıkartılacak. Daha önce çıkan haberlerde Apple, bu kişilere talip olduğunu açıklamıştı. Blackberry bütün bunları müşterilerine gönderdiği mektupta açıklıyor.

Blackberry'den mektup

Blackberry, kötü zamanlardan geçen şirkete güvenmeleri için müşterilerine mektup gönderiyor. Zor bir dönemden geçtiklerini vurgulayan şirket yetkilileri, müşterilerinden kendilerine güvenmelerini istiyor. Ayrıca ellerinde önemli miktarda nakit bulunduğunu ve şirketin borcunun olmadığıda müşterilere verilen bilgiler arasında.

blackberry

Blackberry yönetimi değişti

Bildiğiniz gibi Blackberry, yakın zaman önce yönetim değiştirmiş ve hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde bulunduran Fairfax Financial'ın öncülüğündeki bir konsorsiyum tarafından yönetilmeyi kabul etmişti. Biliyoruz ki Blackberry'yi bu günlerde zora sokan teknolojinin hızla gelişmesi ve şirketin ürünlerinin bu teknolojiye ayak uyduramaması. Özellikle IOS ve Android yeni işletim sistemi olan Blackberry 10'dan çok daha gelişmiş ve popüler yapısıyla şirketi oldukça zorladı. Yeni ürünler olan Z10 ve daha sonra çıkan modeller yeterli ilgiyi göremedi. Şirket zor bir dönemden geçiyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top