0
Bing arama moturu gelişmeye devam ediyor. Bin son yaptığı çalışmalar neticesinde Klout ve Linkedin ile anlaşan Bing, kişi aramalarını geliştirecek. Bunun etik olup olmadığı tartışılır ama özellike şirketler için çok yararlı ve hızlı bir araç olacağı kesin.

Bing'te kişi aramaları

Bing'te gerçekleşecek olan bu güncelleme ile Bing aramalarında, Klout ve Linkedin profiliniz tam anlamıyla görünecek. İnsanlar sizin hakkınızda daha çok bilgi sahibi olacak. Şirketler bu işten en çok faydalananlar olacak. Zira iş başvurusu yaptığınızda sizi tek tek sosyal medyada aramak yerine özellikle Klout profilinizde hızlı bir şekilde değerlendirebilecekler.

bing klout linkedin

İş başvurusunda sosyal medya

Linkedin zaten iş hayatınız için önemli bir sosyal medya sitesi olsada, Klout işin içine girince diğer sosyal medya siteleride ön plana çıkıyor ve sizi tanımak isteyenler, paylaşımlarınızdan daha iyi tanıyabiliyor. Bu özellik sayesinde sosyal medyada etkinliğinizde artabilir.

Etik mi?

İşin etik kısmı herkese göre değişebilir nitelikte. Herkes sosyal medya paylaşımlarının başkaları tarafından görünmesini istemez. Ama bunun arama motoruyla zaten ilgisi yok. Kişisel profillerinizin arama motorlarına dahil edilmesinden dolayı sizin daha dikkatli paylaşımlar yapmanız gerekiyor. Bloglarınız için açtığınız sosyal medya hesapları ve sayfaların ise bu sayede daha etkin kullanılabileceğini söylemek gerek.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top