0

Mail.ru ücretsiz oyun mantığı

Senelerdir insanları f2p diyerek sömüren mail.ru games'in oyunlarından Allods Online, ülkemizde olmasada Avrupa sunucularına geri adım attı. Avrupada bir çok oyuncunun uğrak yerlerinden biri gPatato Allods Online için kullanıcılara yeni bir çözüm sundu. Avrupa sucularına aylık ödemeli sistemi olan bir sunucu eklendi. Gpatato, Allod'u ücretsiz oynatıyordu; fakat oyun içi eşya satışıda yapılıyordu.

En pahalı ücretsiz oyun

Hayatta görebileceğiniz en pahalı free to playlerden biri olan Allods Online ülkemizde de faliyet gösteriyor. Oyun içi eşya satışından para kazanan Allods Online, öyle eşyalar satıyor ki insanlar artık oyundan bıkmış durumda. Özellikle insanlara güç kazandıran runeları yapmak için oyun içi kristalleri gerçek parayla satan Allods Online, oyunun dengelerini sürekli bozuyor. Başka hiç bir oyunda bu şekilde bir f2p sistem göremezsiniz. Eklemek gerekir ki ücretli oyunlar bir bir ücretsiz şekilde hayatlarına devam etmeye karar verirken Allods Online'ın tam tersi bir harakete gitmesi sizcede ironik değil mi? Bu onun free to play mantığının ne kadar pahalı olduğunu ve daha ucuz bir sistem olan aylık ücretli sisteme geçişinin mantığını açıklamaya yetiyor.

allods online avrupada ücretli sunucu açılıyor

Premium sunucu

Gpatoto insanların durumdan sıkıldıklarını ve artık, oyunu bıraktıklarını anlamış olacak ki onlar için gelişmiş bir sunucu açıyor. Bu allods sunucusunda herhangi bir eşya için para ödemeyeceksiniz. Aylık 10$ ücreti olan sunucuda her türlü eşya oyun içi para ile satın alınacak.

Ücretsiz oyunlar nasıl olmalı?

Dünyada ücretsiz oyunları çok iyi şekilde idare eden oyuncu dostu şirketler var. bunların başında ArenaNet ve Trion geliyor. Bu gibi şirketler oyun dengelerine müdahale edecek herhangi bir eşyayı asla gerçek parayla satmıyor. ArenaNet'in Guild Wars 2'si ücretli satılsada aylık ödeme sistemini kullanmıyor. Trion'un Rift'i ise yakın zaman önce tamamen ücretsiz oldu. Ne yazık ki uzun süredir ülkemizde de faliyet gösteren Allods Online ücretsiz diyerek insanları sömürmeye devam ediyor.

İlgili - Gpotato

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top