0
Çinde yapılan araştırmalar sonucu gözlüksüz 3 boyut teknolojisinin tabletlerde kullanılmaya başlanacağı ortaya çıktı. Yapılan teknolojik araştırmalar, tablet bilgisayarları gözlüksüz 3 boyutlu şekilde kullanmak imkanı verecek. Aynı teknolojiye sahip, televizyon ve bilgisayarlarda çok yakında piyasada olacak.

Gözlüksüz 3 boyut araştırması

Araştırmalar Şangay Ciaotong Üniversitesi’nde yapılıyor ve patentler alınmış durumda. Verilen bilgilere göre gözlüksüz 3D tabletleri bu yıl sonunda kullanmaya başlayabileceğiz. Hemen sistemin nasıl işlediğinden bahsedelim. Çok basit bir şekilde ekrana entegre edilen 3 boyutlu lensler, çıplak gözle ekranı 3 boyutlu görmenize olanak sağlıyor. Yani kısaca gözlüğün özelliği direk ekrana eklenmiş. Bu sizi gerçekten ağır bir yükten kurtarıyor.

3 boyutlu gözlüğe son

Üç boyutlu tablet satış fiyatları

Şangay Ciaotong Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre Türk lirası olarak yaklaşık 645-968 TL gibi bir fiyattan piyasaya çıkacak olan tabletler, Çin malına göre gayet pahalı. Umarız kaliteside fiyatı gibi olur. Gözlüksüz 3 boyutlu televizyonlar ise 2 sene içinde kullanılmaya başlanabilir.

3D teknolojisi

Özellikle son zamanlarda bir çok teknoloji şirketi gözlüksüz 3 boyutlu görüntü için uğraşıyor. Çinden bu gelişme için ilk adımlar atıldı bakalım kalitesi ne durumda olacak. Yeni tabletleri takip ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top