0
Youtube yakın zaman içinde daha sosyal hale gelecek. Dünyanın en büyük video paylaşım ağı Youtube, ayrıca Google'ın gözdesi konumunda. Sık sık güncellemelerle daha da iyileştirilen Youtube'a son güncelleştirmelerle çok önemli özellikler geliyor ve Youtube'da sosyal bir site halibe geliyor. Youtube'a yakın zamanda gelecek güncelleştirme, özellikle yorum sistemini iyileştiriyor.

youtube google + entegresi

Youtube yorumları Google +'ya bağlanacak


Yazımıza eklediğimiz görselde de gördüğünüz üzere, Youtube'a yorum yaparken size Google + 'da yayınlamak isteyip istemediğiniz sorulacak. Google + ile bağlantısının yanında spam yorumlar içinde rank sistemi geliyor. Youtube'ta hali hazırda bir rank sistemi var; ama yeterli değil ve bu sistem geliştirildikten sonra bu yorumların Google + içinde çok etkili olması düşünülüyor bildiğini gibi zaten Youtube'ta yorum yaptıktan sonra yorumlarınız oylanabilir durumda. En çok olumlu oy alan yorumların üst sıralarda çıkması söz konusu. Şimdi bu rank sistemi Google + ile entegre çalışacak.

Youtube yetkililerinden Nundu Janakiram'ın yaptığı açıklamada video ilgili yapılan tartışmaların, Video sahibinin Google + çevreleri tarafından görüleceği söyleniyor. Bu sayede hem kişi hem de video daha popüler hale geliyor.

youtube google + entegresi

Gelişmiş yorum ayarları


Youtube'ta yapılacak, yorumlarla ve Google + entegrasyonu ile ilgili bu güncelleme harika olacağa benziyor. Şuan kullandığımız yorum ayarlarımız daha da geliştirilecek ve daha özelleştirilebilecek. Yazımıza eklediğimiz görselde de gördüğünüz üzere, youtube'ta paylaştığınız bir videoya yorum yapmasını istemediğiniz kişi veya kişileri çok kolay bir şekilde engelleyebiliyorsunuz. Engellemek istediğiniz çevreyi yazdığınız zaman o çevre Youtube'taki videonuza yorum yapamıyor.

Güncelleme ile ilgili detaylar geldikçe sizinle paylaşacağız...

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top