1
Sony'nin yakın zaman önce tanıttığı Xperia Z1, kamera özellikleriyle ön plana çıkmıştı. İlk etapta detaylı olarak bütün özelliklerini vereceğimiz Xperia Z1'in daha sonra kamera detaylarına geçeceğiz ki, ilginizi çeken yönü, hatta diyebiliriz ki Xperia Z1'i diğer rakiplerinden ayıran tarafı bu olacak...


Xperia Z1 Özellikleri

  • Boyut: 144 x 74 x 8.5 mm
  • İncelik: 8.5 mm
  • Ağırlık: 170 g
  • Ekran: 5”, 1080 x 1920, TFT LCD, 16M renk, Shatter proof and scratch-resistant glass,
  • Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth V4.0, LTE 150Mbps, 3.5mm Jack girişi, Radyo, GPS
  • Kamera: 20.7 megapiksel, 1080P, Görüntülü sohbet
  • Bellek: 16Gb, 64Gb'a kadar arttırılabilir SD
  • Ram: 2Gb
  • İşletim Sistemi : Google Android 4.3 (Jelly Bean)
  • İşlemci İşlemci : Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 Quad-core 2200MHz, 4 Çekirdek
  • Grafik İşlemci : Adreno 330
  • Pil Durumu: 2G bekleme 880 saat, 3G bekleme 850 saat, 2G konuşma 13.8 saat, 3g konuşma 15 saat
Bu mükemmel özelliklere sahip Xperia Z1'in en dikkat çekici özelliklerinden biri elbette kamerası. Yapılan tanıtımlarda kameraya dikkat çekiliyor. Sony'nin Youtube kanalına yüklediği bir tanıtım videsounda da kameradan “Akıllı, Sosyal Kamera” şeklinde bahsediliyor. Şimdi bu özelliklere geçelim.

Xperia Z1 Kamera Özellikleri

Akıllı Sosyal Kamera şeklinde yapılan tanıtımda en çok dikkatimizi çeken nokta, Social Live... Bu özellik sayesinde harika kamerayla bir video kaydederken aynı anda videoyu canlı olarak Facebook'a aktarabileceksiniz. Bir nevi canlı yayın denebilir. Facebook'a görüntü kaydedilirken aktarılan video istediğiniz kişinin aynı anda yaptıklarınızı seyretmesini sağlayacak. Bununla birlikte Social Live sayesinde size bu video ile ilgili yapılan yorumlar, ekranınızda anında görünecek ve daha video çekilirken iletişim halinde olacaksınız.


Info Eye özelliği ile de telefonunuz size bilgi verecek. Fotoğrafını çektiğiniz ünlü bir yapının ya da kişinin anında tanımlamasını yapan yazılım, size fotoğraftakiler ile ilgili bilgi verecek. Kamera kullanmayı çok eğlenceli hale getirecek özelliklerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.


Eğlenceli animasyonlar, bu özellik sayesinde ise gerçek zamanlı olarak resmini çektiğiniz kişilere eğlenceli animasyon ekleyebilecek ve daha çok eğleneceksiniz. Sony, burda da aynı anda yapılabilen özelliklerine bir yenisini daha eklemiş. Xperia Z1'de “Real Time” kelimesinin sık sık kullanıldığını görebilirsiniz.


2 saniyede 61 fotoğraf... Xperia Z1'de kullanılan kamera 2 saniyede 61 kare alma özelliğine sahip. Bu duruma Sony, “her zaman en iyi fotoğrafı çekin” şeklinde yaklaşıyor. Çektiğiniz fotoğrafı tam 61 farklı karede size sunan Xperia Z1 içinden en iyisini seçmenize ve onu kaydetmenize olanak sağlıyor.

Bu özelliklerin hepsini bu yazımızda paylaştığımız videoda görebilirsiniz. Bizde daha fazla detayın gelmesini bekliyoruz.

İlgili – Sony Youtube Kanalı, Xperia Z1

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. ben şimdi bunu almayı düşünüyorum yazınız çok yardımcı oldu bana teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil

 
tic
Top