0
Microsoft'un Nokia'yı satın almasından sonra yapılan açıklamalarda Lumia serilerinden Nokia isminin kaldırılacağı söyleniyor. Bundan sonra üretilen bütün Lumialarda Microsoft logosu olacak. Satın almadan sonra ilginç iddialarda ortaya atılıyor. İddialara göre Stephen Elop şirketi Microsoft'a yakınlaştıran ve onun işletim sisteminin kullanılmasını sağlayan kişi olarak görülüyor. Mutlaka, sizde eğer akıllı telefonlarla biraz ilgiliyseniz hayatınızda bir kere olsun Nokia'nın neden Android gibi bir işletim sistemi kullanmak istemediğini kendinize sormuşsunuzdur. Sebebi Stephen Elop ve çok önceden planlanmış bu satın alma işleri olabilir.

Satın alma anlaşmasına göre Microsoft, Nokia'nın cihazlar ve Mobil servisler kısmını satın aldı. Ödediği ücret ise 7.17 milyar dolar. Bazıları bu rakamı çok az görmekteler. Bu satın almayla birlikte Asha ve Lumia isim hakları Microsoft'a geçmiş oldu. Bu isimlerin yanında bundan böyle Microsoft logosu yer alacak ve Nokia ismi tarihe karışacak.


Giriş seviyesinde ürün üretimini 10 yıl kadar daha sürdürecek olan şirket hala Nokia ismine sahip. Ürettiği bu ucuz telefonları Nokia ismiyle pazarlayabilecekler. Bir zamanların en çok bilinen markası da belkide bazı entrikalar ile tarihe gömülüyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top