0
Başlığı gördüğünüz zaman ne alaka diyebilirsiniz. Bildiğiniz gibi Microsoft ile Apple çekişmesi mobil platformda uzun zamandır devam ediyor. Bu çekişme şiddetleneceğe benziyor. Tablet satışlarından umduğunu bulamayan Microsoft, Apple'ı hedefa alarak tablet satışlarını arttırmaya çalışacak. Bunun için kampanya düzenleyen Microsoft, iPad 2 ve üzeri modellerini getirene 200$ ve üstü hediye çekic verecek.

Surface'in piyasadaki yeri

Bu tür kampanyalar eskisini getir, yenisinde indirim şeklinde olurdu; fakat Microsoft bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Microsoft Surface tabletlerin genel olarak aşırı pahalı olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bundan olacak ki Microsoft, tablet satışlarında umduğunu bulamadı. Doğal olarak pazarı rakipleri ele geçirdi. Düzenlediği bu kampanya ile hem satışlarını arttıracak hem de piyasayı Surface tabletlerle dolduracak.

İlginç kampanya

Microsoft'un uzun zamandır düzenlediği ve artık gelenekleşen kampanyalarından belkide en ilginci, iPad'ini getir 200$ hediye çekini götür. Bazı kesimlerin Microsoft'un elindeki stokları eritmeye çalıştığı yönünde de dedikodular yayması, kampanyalar konusunda neden bu kadar sert davrandığını açıklamaya yetiyor.

Surface ve iPad fiyatları

Fiyat konusuna geldiğimizde ise Surfacelerin neden satılmadığını daha iyi anlayacaksınız. Yurt dışı ortalam fiyatlarından bahsedecek olursak; Surface 32Gb 349$ ve Surface Pro 64Gb 799$ olarak karşımıza çıkıyor. Apple'ın tablet fiyatları ise şu şekilde; iPad Mini 349$, iPad 2 399$ ve En yeni model ise 499$'dan satışa sunulmuş. Bu fiyatlara iPad almak varken neden Windows 8 li bir tablet alalım diye düşünenlerin sayısı hiçte az değil.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top