0
Tüketiciler birliğinden çok önemli açıklama geldi. Kişilerin kendi isteği olmadan kendilerine gönderilen, satış
ve pazarlama amaçlı SMSlerin engellenebileceği bildirildi. Bunun için GSM operatörünüze başvurmanız gerekiyor. Yapılan açıklamada GSM operatörlerininde para karşılığı kişilerin cep telefonu numaralarını yaş ve cinsiyet gibi özelliklerine göre ayırarak pazarlama şirketlerine sattıklarınında bir gerçek olduğu belirtildi.

Numaranız pazarlama şirketlerine satılmış olabilir. Siz de gün içinde çok fazla bir şeyleri satmaya çalışan SMSlerden alıyorsanız dikkatli olun. Tüketiciler birliğinden gelen açıklmaya göre bu durum yasak ve dava etme hakkınız mevcut. Eğer telefon numaranızın sizin rızanız olmadan başkasının eline geçtiğini düşünüyorsanız BTK'ya başvurup GSM şirketinizi şikayet edebilirsiniz. Daha da ileri giderek mahkemeye başvurabilirsiniz.

Tüketiciler birliğinden yapılan açıklamalar şu şekilde;

"Pazarlama firmaları aldıkları bu telefon numaralarına mesaj göndererek satış yapmaya çalışmaktadır. Bunlar çok yoğun ve kişileri artık rahatsız edebilecek seviyeye geldi. Hatta istemediğiniz halde bir bakiye sorgularken bile aldığınız bakiye mesajının altına bir firmanın, bankanın veya başka bir şirketin reklamı gelebiliyor."

"Vatandaşlarımız kişisel verilerinin satıldığını ve başkalarının eline geçtiğini düşünüyorlarsa ve bundan zarar görmüşlerse, ilgili GSM şirketini Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu'na (BTK) şikayet ederek idari para cezası kesilmesini sağlayabilirler. Bu işten dolayı zarar gördüğünü ispatladığı taktirde ise hukuk mahkemelerine dava açma ve zararını tanzim etme yolu her zaman açıktır"

"Eğer bir kamu kurumundaki verilerinizin örneğin sahip olduğunuz mal, mülk, arsa, arazi, tapu bilgilerinizin bir başkasının eline geçtiğini fark ediyorsanız ilgili kurum hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz."

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top