0
Tarayıcı pazarında işler oldukça kızışmaya başladı. Rekabet son sürat devam ediyor. Rekabetin içinde Google Chrome ve Mozilla Firefox başları çekerken İnternet Explorer da onlara yetişmeye çalışıyor. Mozilla son hamlesi olan Firefox 23 ile bakalım ne kadar öne geçti, ne kadar yerinde saydı ya da ne kadar geri gitti? Hepsi haberimizin devamında. 

Mozilla Firefox’un 22. final sürümü kısa zaman önce yayınlanmıştı. Mozilla çok hızlı hareet ederek yeni bir tarayıcı yayınladı. Bu tarayıcıdaki yenilikler neler? 

İlk olarak göze çarpan yenilik yıllar sonra Mozilla Firefox tarayıcısının logosunun değiştirilmesi oldu. Her zaman görmeye alıştığımız Firefox logosu artık değişti. 

Yeni Firefox’da “resimleri her zaman yükle” özelliği yok. Kaldırıldı. Bunu kullanıcıların güvenliği için yaptılar. Değişikliklerden bir tanesi bu. Her ne kadar buna yenilik diyemesek de tehlikelere karşı daha emin ellerde olduğunuz için bu değişikliğe olumlu bakıyoruz. Ayrıca "JavaScript'i etkinleştir", "Sekme çubuğunu her zaman göster" özellikleri de güvenlik ve diğer nedenlerden dolayı tarayıcıdan kaldırıldı. 

Firefox 23 ile gelen yeniliklerden bir diğer de her web sitesi için paylaş düğmesi olmuş. Ancak bu yeni özelliğin kullanılabilmesi için web sitesinin de uyumlu olması gerekiyor. Şu an uyumlu web sitleri çok olmasa da zamanla ücretsiz verilen bu API’ye uygun hale geleceklerdir. 

Yetkililerden gelen açıklamaya göre Firefox 23 videoları açarken artık daha başarılı olmuş. Grafik kartını hızlandırma özelliği olan Firefox 23 ile artık daha kolay ve eziyet çekmeden video izleyebileceğiz. 

Son olarak şunu da belirtmeliyim ki sanki Windows 8’e daha uyumlu bir web tarayıcısı olmuş. Logosundaki hafifliğe ve renk yoğunluklarına baktığımız zaman Windows 8’i çağrıştırıyor. 


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top