0
Dünyanın en popüler internet tarayıcısı olan Google Chrome yeni sürümüyle karşımızda. En son betasını indirip denediğimiz Chrome 29 şimdi de final sürümüyle karşımıza geldi. Chrome 29’da ne gibi yenilikler var, performansı nasıl, ilerleme kaydedebilmiş mi? Tüm bu soruların cevapları makalemizde. 


Chrome 29’daki yenilikler şunlar oldu. 
  • Adres çubuğu yoluyla sık sık ziyaret ettiğiniz sitelere göre “açılır öneriler” sunuyor. Bu sayede daha isabetli aramalar yapabiliyorsunuz. 
  • Mac kullananlar “zengin uyarı” desteğinden faydalanabilecek. Windows için zaten bu işlev vardı. Mayıs ayındaki yeni Chrome’a eklenmişti. 
  • Chrome 29’daki diğer yenilik tüm eklentileri sıfırlayarak varsayılana dönüş yapılabilmesi oldu. Artık tarayıcınızda bir sürü eeklenti olduğunda “ayarlar, gelişmiş ayarlar” sekmeleri altında uzantıları sıfırlayabileceksiniz. Ama korkmayın, bu işlev temaları, yer imlerini ve uygulamaları sıfırlamıyor. 
PC için gelen Google Chrome 29’da bunun gibi yenilikler var. Hala Chrome’a eklemedikleri bir yenilik var. Bu özellik de eklense çok iyi bir tarayıcı olacak. Yandex Browser’ı hepiniz kullanmışsınızdır. Yukarıdaki arama çubuğuna tıkladığınız zaman karşınıza kare kare resimler çıkıyor. O resimlerde sitelerin bağlantıları oluyor. Tıpkı Chrome’daki yeni sekme sayfası gibi. Ama Yandex Browser’da yeni sekme açtığımızda değil, adres çubuğunun içine tıkladığımız zaman geliyor. İşte Chrome’a da bu özellik gelmeli. Yandex sözde Chrome tabanlı bir tarayıcı, ama piyasaya sürülür sürülmez muhteşem özellikler edindiler. Bizce Chrome bunu örnek almalı. 


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top