0
Windows 8.1’in özelliklerini daha önce bu bağlantıdaki haberimizle sizlere aktarmıştık. İşletim sistemini neredeyse tamamen değiştirmiş diyebiliriz. Ancak Microsoft’un Windows 8.1’e koymadığı birkaç özellik daha var. Keşke onlar da olsaydı dediğimiz tipten özellikler. Bu makalede o özellikler inceleyeceğiz. 

İlk şikayetimiz Windows 8.1’de İE 11’i varsayılan tarayıcı yapmak zorunda kalmak 

Windows 8.1’de İnternet Explorer 11’i varsayılan tarayıcı yapmazsanız modern sürümünü kullanamıyorsunuz. Microsoft bu şekilde bir şart koymuş. Eğer İE 11’i modern şekliyle kullanmak istiyorsanız varsayılan tarayıcı yapmalısınız. 

Başlatma seçeneği gibi seçeneklerin belirgin olması gerekirdi.

Microsoft, Başlat düğmesini Windows 8.1'e eklemiş olsa da masaüstünden vazgeçemeyenleri sinirlendirecek değişiklikler yapmaya devam ediyor. Örneğin Modern arayüz yerine Masaüstüyle başlatma seçeneği, görev çubuğunun özellikleri penceresinde gizli bulunuyor. 

Bu tür seçeneklerin giriş ekranındaki Ayarlar altında gösterilmesi daha hoş olabilir. Ancak masaüstünü ihmal etmeyi seven Microsoft'un böyle bir değişiklik yapma ihtimali düşük görünüyor. 

Windows 8.1 DVD oynatabilmeliydi. Muhtemelen oynatamayacak.

Windows 8 DVD’leri yürütemiyor. Bu şekilde bir özellik yoktu. Ancak siz ücretli bir programı satın alıp DVD’leri yürütebiliyordunuz. Bu şekilde yapmaktan başka çareniz yoktu. 10 dolar fiyata sahip olan bir programı satın almak zorundasınız. Media Center Pack adındaki programı almadığınız sürece DVD çalıştıramazsınız. 200 dolarlık bir işletim sisteminde nasıl DVD çalma özelliği olmaz? Bu biraz kafa karıştırıcı. Windows 8.1’de de DVD çalma özelliği olmayabilir. Olmama ihtimali yüksek. 

Gizli özelliklerin açığa çıkartılması gerekiyor. 

Windows 8’de özellikleri sağa sola saklanmış şekilde bize geldi. Örneğin başlat menüsü. Bunun yanında bilgisayarın sağ köşelerinden açılan menü gibi. Yeni bir kullanıcı bunları bilmeyebilir. Microsoft bunları daha açık hale getirmeli. 

Kutucuk seçenekleri daha çok özelleştirilebilmeliydi. 

Windows 8.1’de başlat menüsündeki kutucukları özelleştirebilmemiz mümkün. Boyutlarını değiştirebiliyoruz. Bu menüden masa üstünü de özelleştirebilsek ya da kutucukların rengini de değiştirebilsek fena olmazdı. 

Windows 8.1’in uygulamaları pencerede çalışmalıydı. 

Microsoft uygulamaları pencerede çalıştırmamızı istemiyor. Birçok işi bir arada yapanların çok işine yarayacak olan bu özellik Windows 8.1’de olmalıydı. 

Bu özelliklerin Windows 8’de olması gerekliydi. Eğer bu özellikler Windows 8’de olsaydı o zaman Microsoft daha iyi işler yapabilirdi.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top