0
Kriptolu telefon kullandığımız normal telefonlardan çok daha farklı telefonlardır. Bu telefonları dinlemek ve teknik izleme yapabilmek imkansızdır. Şifreli iletişime izin veren bu telefonlar çok değişik sinyaller göndererek dinlenmeyi ve izlenmeyi önlerler. Kripto Yunanca bir kelime olup saklı, şifrelenmiş anlamına gelir. 

kriptolu telefon nedir? Kriptolu telefonun özellikleri nelerdir?

Kriptolu telefon nasıl çalışır? 

Kriptolu telefonların sinyal alış ve verişleri çok farklıdır. Karşı tarafa ses sinyallerini gönderirken şifreli bir biçimde gönderir. Bu şifre çözülemez. Ayrıca ses sinyallerini alırken de şifreli bir biçimde aldığı için dinlenen konuşmaların sesleri çok karmaşık biçimde gelir. Bu nedenle normal bir teknoloji ile dinlemesi yapılamaz. Ancak bazı istihbaratlarda kripto şifrelerini kırabilen teknolojiler mevcuttur. Ancak Türkiye’de böyle bir teknoloji yoktur. 

Kriptolu telefonu kimler kullanabilir? 

Kriptolu telefonları isteyen herkes kullanabilir. Yasal hakları vardır. Ancak genelde devletin üst düzey bürokratları tarafından kullanılır. Eğer dinlenme ya da izlenme korkusu olanlar varsa onlar da yasal olarak alabilirler. Kısıtlı bir durum yoktur. 

Kriptolu telefon fiyatları! 

Kriptolu telefonlarda değişik teknolojiler kullanıldığı için pahalıdır. En düşük kriptolu telefon fiyatı 1.500 TL’den başlar. 3.000 TL’ye kadar devam eder.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top