0
Apple’ın fazlasıyla üzerine düştüğü son işletim sistemi olan IOS 7’nin 3. beta sürümü 9 Temmuzda yayınlandı. Bakalım yeni IOS 7’de ne gibi değişiklikler yapılmış? 

IOS 7 beta 3 yayınlandı

İlk değişiklik kilit ekranında bildirim çubuğunun büyümüş olması oldu. Kilit ekranında, durum çubuğu ve simgelerde gözle görülür bir büyüme meydana gelmiş. Kilit ekranında müzik dinlediğiniz zaman ana ekran tuşuna iki defa bastığınız zaman şarkıyla ilgili bilgiler görüntüleyebiliyorsunuz. Bu şekilde bazı ufak tefek hatalar da giderilmiş olmuş. 

IOS 7 beta 3 yayınlandı

IOS 7’de oluşturduğunuz klasörler daha şeffaf olacak. Apple’ın değiştirdiği bir yer de klasörler. Oluşturduğunuz klasörler artık eskisine göre daha şeffaf bir görünüme sahip olacak. 

IOS 7 beta 3 yayınlandı

Bildirim ve kontrol merkezinde yapılan düzenlemeler de dikkat çekiyor. Bildirim merkezi de klasörler gibi hafif şeffaf bir yapıya sahip. Bildirim merkezinde karşımıza çıkan yazı tiplerinde ve kullanıcı ara yüzünde hatırı sayılır yenilikler yapmış. Ayrıca burada bulunan saat sürümü IOS 7’nin ilk yayınlanan beta sürümündeki gibi olmuş. 

Safari ve takvim uygulamalarının ara yüzünde değişiklik yapılmış. İPad’de kullanılan Safari’de yeni sekme açama gibi değişiklikler yapıldı. Ayrıca takvim uygulamasında yapılan değişiklik de etkinliklerinizi tek tek görüntüleyebilmeniz olmuştur 
IOS 7 beta 3 yayınlandı

Ayrıca IOS 7’nin yazı tipinde önemli değişiklikler yapıldı. Bu yazı tipleri ayarlar, mesajlar, hava durumu ve mesajlar uygulamalarında da aynı şekilde değiştirilmiş. 

IOS 7 beta 3 yayınlandı

Ayrıca cihazda yeni bir indirme ve yükleme ara yüzü var.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top