0
Teknoloji geliştikçe telefonların günlük yaşantımızdaki yeri de genişliyor. Cep telefonları ve daha birçok cihaz günlük yaşantımızda aktif rol oynuyor. Onları etkin bir şekilde kullanıyoruz, ancak onların tehlikesinden haberdar mıyız? 


Son zamanlarda cep telefonların patladığını, elektrik akımı kaçırarak insanları öldürdüğünü duyduk. Hatta kısa zaman önce yaptığımız haberimizde Çin’de İPhone 5’in elektrik kaçırarak bir insanı öldürdüğünü sizlere duyurmuştuk. O haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Bu haberleri yabana atmayın, dikkatli olun. 

Peki, bataryalar neden patlar? 

Bataryaların patlamasını ir sürü nedeni var. Batarya şarj olurken telefonunuzu kullanırsanız bataryanın patlama ihtimali vardır. Hem şarj olurken ısınıyor, hem de siz kullanırken ısınıyor. Yüksek ısıya dayanamayan batarya patlıyor. Telefonunuz şarj olurken kullanmamaya dikkat edin. 

Bataryanın patlamasını bir diğer nedeni yan sanayi ürünü olması. Eğer bataryanız ya da telefonunuzun herhangi bir parçası yan sanayi ürünü is patlama ihtimali var. Çoğu zaman uzman olmayan kişiler tarafından tamir edilen telefonların bataryaları patlıyor. Çünkü o kişiler bu işin öneminin farkında değiller. Telefonunuzu uzmanlarına, servisine tamir ettiriniz. 

Isınan ve şişen bataryaları kullanmayın. Şişen batarya el bombası gibidir. Onu kullanmayın. Değiştirin. Hatta hemen telefondan ayırın. 

Uzmanlar içinde batarya bulunduran hiçbir şeyi güneşte tutmayın diyor. Güneş bataryaların ısınmasına ve ardından da patlamasına neden oluyor. 

Bu konuda dikkatli olursanız kendiniz için bir şeyler yapmış olursunuz. Ne kendinizi, ne de bir başkasını tehlikeye atmayın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top